Den Lille Bluesfestivalen på Madam Felle

14.-15 februar er det igjen klart for Den Lille Bluesfestivalen i Bergen. Arrangøren Bergen Blues Train inviterer til både ettermiddagsblues og jam session i tillegg til kveldskonsertene på Madam Felle fredag og lørdag. Blant de mange Vestlandsbandene på programmet er Vetrhus Bluesband, Anita Nordheims Blues’n Groove Company og Gråblå Strenger.

Den Lille Bluesfestivalen på Madam Felle
Initiativtaker Dag Bergesen på Bryggen i Bergen.

Bak arrangørnavnet Bergen Blues Train står musikeren og ildsjelen Dag Bergesen, som nå også er sentral i den blomstrende bluesklubben i byen, Bjørgvin Bluesklubb. Han kan fortelle at det etter etablering av klubben er naturlig å ha et nært samarbeid om både Den Lille Bluesfestivalen, Sommerbluesen og andre arrangementer som Blues Train har stått bak. 
- Et samarbeid i bluesmiljøet i Bergen vil gjøre at vi blir sterke nok til å ta imot større artister utenfra etter hvert, uttaler Bergesen. 
Han gleder seg over å ha fått flere folk med seg i jobben med å arrangere konserter og festivaler i byen.

Den Lille Bluesfestivalen presenterer i år en rekke band fra Vestlandet; fra Odda, Haugesund, Voss og Høyanger.
Publikumsfavorittene i Vetrhus Bluesband fra Odda med Helge Tverdal i front kjenner de fleste musikkinteresserte på Vestlandet til. Det forholdsvis nye blues/soul-bandet til Anita Nordheim fra Høyanger har tidligere besøkt nye Bjørgvin Bluesklubb med stor suksess. Kommer gjør også Olav Undeland fra Voss, som etter mange år som soloartist har satt sammen et band med navnet Blåstål. De serverer akustisk rå gammel blues med baljebass og malerspann og bøtter som trommer. Robert Taylor Band fra Haugesund besøker festivalen for første gang. Blues Brass Collective fra Nordhordland har gjestet festivalen en gang tidligere, og det blir ikke mindre bra denne gangen når bandet stiller med blåsrekke. Bluesdamene med Kristin Bergsvik, Annlise Ringsby og Tone-Lise Jonassen var en knallsuksess da de spilte med Gråblå Strenger i august på Madam Felle.

Det hele starter på Madam Felle fredag kl. 21.00. Bluezifer alias Jan Ove Nordeide åpner lørdagsprogrammet kl. 14.00 med ettermiddagsblues etterfulgt av jam session. 

Det tilbys rimelige hotellpakker på First Hotel Bergen på Bryggen for tilreisende. Se mer info på festivalens Facebookside.

Gråblå Strenger med Bjørn Moe, Trond Olsen, Dag Bergesen og Tore Kvalvik.
Gråblå Strenger med Bjørn Moe, Trond Olsen, Dag Bergesen og Tore Kvalvik.