Daniel Eriksen åpnet sommerprogrammet på Brød & Sirkus

Etter at en del av koronarestriksjonene i Oslo ble lettet på forrige uke og været slo om til sol og sommervarme, eksploderte utelivet i byen. De fleste av oss har vel kjent på savnet etter å se en live konsert, ikke bare en livestream på Facebook, å kunne treffe folk igjen og komme seg ut av stua. Nå er det mulig! 

Daniel Eriksen åpnet sommerprogrammet på Brød & Sirkus

Utestedet Brød & Sirkus i Tordenskjoldsgate 3 (like ved Stortinget) i Oslo var raskt ute med å åpne, samt å tilby konserter da Raymond sa det var greit. Stedet åpnet i høst, rett før byen stengte ned. Etter 7 måneder med sosial nedstenging og skjenkestopp, var de raske til å åpne dørene igjen.
Brød & Sirkus er et stort sted, totalt har de ca. 1500 kvm. Nede er det en stor scene og sitteplasser i bakgården. Et tak kan rulles ut dersom været er vått. Oppe er det også sitteplasser ute. Inne i 2. etasje er det enda en liten scene, bar og plass til rundt 150 publikummere. Her planlegges det konserter til vinteren, når det ikke lenger er så hyggelig å sitte ute i bakgården. Mens det enda er koronarestriksjoner, kan det p.t. være maks 50 personer på konsert ute. Normalt vil kapasiteten på huset være på 550 personer, med 225 sittende publikum i bakgården, eller 350 stående. Stedet tilbyr også mat, både pizza og diverse italienske småretter.

Trond Andreassen er ansvarlig for booking av ”voksenmusikken”, som han kaller det, på Brød og Sirkus, og de har på kort tid booket en lang rekke konserter fremover med norske bluesnavn. En del av konsertene skal også filmes, og muligens dukke opp på plattformen Munin.live etter hvert. Han forklarer at grunnen til at så mange konserter tilbys akkurat nå, er at de har fått stimuleringsmidler fra Kulturrådet for mai og juni. Fordi Oslo ikke åpnet opp før helt i slutten av mai, ble det mange konserter på kort tid.
Stedet vil tilby en eller annen form for underholdning hver dag, og det er planlagt både quiz, bingo, stand-up og konserter. I tillegg blir det altså ordinære konserter. På sikt vil Brød & Sirkus prøve å innarbeide søndag kl. 19 som fast tidspunkt for konserter med blues og beslektede musikkformer. Da rekker man en dag på stranda eller i skogen, før man kan avslutte uka med en god konsert. Kanskje blir det også en jam etter hvert.

Lørdag ettermiddag 29. mai var det duket for gjenhør med Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm (bildet over). Eric Malling åpnet med et kort intervju med Daniel i forkant av konserten, før duoen slo seg løs med sin særegne, slidegitardrevne deltablues.
Daniel vant i april en Spellemannspris i bluesklassen for det strålende albumet Barefoot Among Scarecrows. Han har også deltatt i International Songwriters Competition med låten med samme navn, og oppnådde der en såkalt ”Honorable Mention”, en slags topp 10, i kategorien blues. Kun 1 % av de 26000 innsendte bidragene fra hele verden endte på den lista, så det er en stor anerkjennelse. Dommerne i konkurransen kommer fra toppsjiktet i musikkbransjen, og inkluderer Tom Waits, John Mayall, David Lindley, Joe Louis Walker og Irma Thomas. Gratulerer, Daniel!

Helgen 5. – 6. juni byr Brød & Sirkus på følgende konserter:
Lørdag 5. juni kl. 13 – Noora Noor med band
Lørdag 5. juni kl. 16 – Knut Reiersrud m/band
Søndag 6. juni kl. 19 – Bjørn Berge
Følg Brød & Sirkus på Facebook for informasjon om konsertene.

Før konserten gjorde Eric Malling et kort intervju med Daniel.
Før konserten gjorde Eric Malling et kort intervju med Daniel.