Blueshelg på Kulturfabrikken i Kristiansund

Helga 7. og 8. mai kan musikkelskere på Nordvestlandet glede seg over igjen å kunne oppleve live musikk. To navn står på programmet for blueshelga som blir arrangert på Kulturfabrikken i Kristiansund. Fredag spiller The Bills, med Bill Booth og Bill Troiani (bildet), og lørdag Magnus Antonsen Bluesband fra Ålesund.

Blueshelg på Kulturfabrikken i Kristiansund
The Bills: Bill Booth og Bill Troiani.

De to norsk-amerikanske musikerne Bill Booth og Bill Troiani har bodd lenge i Norge og er godt etablert i det norske musikkmiljøet. Felespilleren, sangeren og gitaristen Bill Booth er mest kjent i country- og americana-retser, mens Bill Troiani med sitt Billy T band har vært en av landets ledende bluesmusikere i en rekke år. Bill og Bill har spilt sammen som duo og i forskjellige band opp gjennom årene, men først nå har de spilt inn musikk sammen. Det har resultert i den kritikerroste utgivelsen Til The Blues Have Gone, som også ble nominert til Spellemann for 2020.
Lørdag 8. mai blir det konsert med Magnus Antonsen Bluesband, et band med erfarne musikere fra Ålesund. Magnus Antonsen Bluesband ble stiftet i 2018 og har sitt utspring i miljøet rundt Smøla Bluesklubb.
Les mer om blueshelga på websiden https://kulturfabrikken.com/program