Blues in Hells ærespris til Reidar Larsen

Årets Blues in Hell-pris ble tildelt den norske bluesveteranen Reidar Larsen. Larsen skulle dette året ha vært ute på en omfattende turné i anledning feiringen av 50 år som artist, men det satte pandemien en stopper for. Denne helga er han æresgjest på Blues in Hell og blir å finne på scena i Hell Amfi lørdag kveld med en utvidet bandbesetning.

Blues in Hells ærespris til Reidar Larsen
Fra prisutdelingen på Hell 3. september.

Det heter i statuttene til bluesprisen at den skal gå til en bluesmusiker som har levd en stund og som har betydd mye for sitt instrument, sin stilart eller som har vært fanebærer av ekte blues gjennom mange år. Det er ingen tvil om at Reidar Larsen oppfyller disse kriteriene!

Reidar Larsen har i år vært på veien i 50 år. Han begynte tidlig å interessere seg for musikk og fikk sitt instrument inn i sjela gjennom sin far. Han startet karrieren tidlig på 1970-tallet og var innom flere forskjellige rockeband før han var med å starte et av Norges mest kjente rockeband, Stavangerensemlet. Etter hvert kom interessen for blues, og i 1982 kom hans debutalbum. Siden da har han gitt ut nærmere 20 album og medvirket på en rekke andre artisters produksjoner. Spellemannpris og 3 gullplater har det blitt, og i dag regnes han som en av bærebjelkene og veteranene i norsk blues. Vinneren har utallige opptredener på klubber og festivaler i inn- og utland. 

Bluesnews gratulerer Reidar med prisen!