Blues in Hell åpnet med stort jubileumsshow

Jubileumsfestivalen til Blues in Hell ble åpnet torsdag 2. september med et stort firetimers show i storsalen i Kimen Kulturhus i Stjørdal. Etter jubileumshilsener og prisoverrekkelser fikk vi høre Marius Lien Band, Tora og til slutt Bergen Bluesband med prisvinner Hungry John i front.

Blues in Hell åpnet med stort jubileumsshow
Kommunens ordfører overrakte bluesprisen til Hungry John.

Showet ble åpnet av konferansier Eric Malling som roste ildsjelene som har sørget for at festivalen i dag kan feire jubileum. På Hell har de aller største artistnavn har stått på scena samtidig som det har vært et springbrett for mange norskeartister, sa han. Malling introduserte en av de viktigste personene i den 30-årige festivalhistorien, Kjell Inge Brovoll. Brovoll fortalte litt om utfordringene med å arrangere festival i konronatider og ønsket velkommen til markeringen av 30 år med festival på Hell.

Brovoll presenterte vinneren av årets Blues in Hell Award. Den gikk i år til en som har vært fanebærer for blues gjennom snart 60 år. Han startet sitt første band i 1966 og var på 60-tallet i England og levde som gatemusiker. På 80-tallet startet han et av norsk blueshistories mest kjente band, Bergen Bluesband. De siste tiårene har han vært soloartist og gitt ut en rekke album og turnert kontinuerlig. Prisen gikk til hele Bergens John Magnar "Hungry John" Bærnes.

John Uthus fortalte litt om oppstarten i 1992 og presenterte noen av de første ildsjelene i festivalen, Halvar, Knut Morten, Ann og Kjell Inge, som fikk overrakt blomster på scena. Årets festivalkunstner ble også presentert. Den offisielle åpningen ble foretatt av mannen som var ordfører i Stjørdal da den første festivalen ble arrangert. Han fortalte litt om hvordan Hell Blues har bidratt til å sette stedet på Norgeskartet.

Med stort fokus på rekruttering i bluesen åpnet de musikalske innslagene med konsert av den unge gitaristen og sangeren Marius Lien. Konfransier Malling kunne fortelle at Lien også debuterer med plate under festivalen. Med seg på scena hadde Lien musikerne Mattis Kleppen på bass og Tomas Järmyr på trommer. Han åpnet sitt 60 minutters sett med sin nye single, Heat Wave, som er ute på strømmetjenester i dag. 

Andre band ut på åpningsshowet var Tora med fremadstormende Tora Dahle Aagård i front. Kvelden på Kimen ble avsluttet med mer tradisjonell blues og bluesrock fra veteranene i Bergen Bluesband.
Konsrten ble streamet både på websidene til lokalavisa Bladet.no og på Facebooksidene til Blues in Hell.

Tora Dahle Aagård og hennes band leverte et energisk show i Kimen Kulturhus.
Tora Dahle Aagård og hennes band leverte et energisk show i Kimen Kulturhus.