Årets bluesfest i isbjørnens rike er igang

Onsdag kveld startet årets Dark Season Blues i Longyearbyen på Svalbard. Ildsjelene Espen Helgesen, Gry Sneltvedt (bildet) og de fem andre i styret i Longyearbyen Bluesklubb har lagt opp til en festival med til sammen mer enn 30 enkeltkonserter på store og små scener rundt om i Longyearbyen. (Foto: Hans Andenæs).

Årets bluesfest i isbjørnens rike er igang
Espen Helgesen og Gry Sneltvedt.

Styret i Longyearbyen Bluesklubb har lagt bak seg et langt år med forberedelser, og kan denne uyka for syttende gang ta imot gjester fra fjern og nær. Flere av artistene var allerede på plass onsdag, og da ble det selvsagt sein kveldsjam på baren med det klingende navnet  «Svalbar». Og svalt er det – nærmere 10 minus og med et nydelig tynt og kritthvitt dekke av tørr snø over hele byen og det majestetiske terrenget rundt.

Mr. Notodden Blues, Jostein Forsberg, var vert på jammen der førstemann ut var brasilianske Igor Prado & Just Groove. Dette er et meget godt band med sin egen stil, og da de fikk med seg Earl Thomas på vokal tok det skikkelig av på den svale baren. Plutselig klatret Earl over utstyrskassene som var lagret ved siden av scenen og begynte å synge duett med en dame blant publikum. Det låt helt utrolig bra. Det viste seg å være Danielle Nicole! Ikke lenge etterpå hadde den tidligere Trampled Under Foot-sangerinna hentet bassen sin, fått med seg Monster Mike Welch og flere andre. Sammen skapte de en euforisk stemning.

Over en time senere sto fortsatt Danielle og kompet på bassen mens Dave Fields spilte piano, Jostein Forsberg spilte munnspill og Jan Tore Lauritsen med flere sang. Det hele ble en fantastisk start på årets festival. 

Når vi så går ut i den mørkeblå Svalbardnatten og blir møtt av et fantastisk nordlys over fjellene, kommer det plutselig en majestetisk reinsdyrbukk gående langs hovedveien nedenfor sentrum. Han stopper et øyeblikk og lurer på hva som skjer der oppe på baren, før han lusker rolig videre.

Dette lover godt for årets Dark Season Blues på Svalbard. Nytt av året er at de også skal ha en konsert i Ny Ålesund. JT Lauritsen & venner skal spille i Kings Bay.

Danielle Nicole og Earl Thomas synger duett på klubben Svalbar.

Jam session på Svalbar med Trez Gregory og Earl Thomas.
Jam session på Svalbar med Trez Gregory og Earl Thomas.