Spoonful of Blues spilles i utlandet

I desember gikk det nye albumet til Spoonful of Blues, "Songs From Notodden Norway", inn på 9. plass på UK Independent Blues Broadcasters Associations (IBBA) topp 40-liste. IBBA er en sammenslutning av radiokanaler som hver måned publiserer liste over de mest spilte bluesplatene i Storbritannia.

Spoonful of Blues spilles i utlandet
Spoonful of Blues 2024, fra venstre Jens Fjelle, Eskil Aasland, Tony Caddle, Jostein Forsberg og Øystein Ytterbø.

- Dette er utrolig hyggelige nyheter, og til alt overmål har UK Independent Blues Broadcasters Association (IBBA) nå valgt ut "Songs From Notodden Norway" til månedens album for januar. Det betyr at det blir enda mer radiospilling for plata vår i UK, sier Jostein Forsberg på vegne av Spoonful of Blues.  
Han forteller videre at i tillegg til Storbritannia spilles plata også jevnlig på radio i USA, Tyskland, Sverige, Italia, Frankrike, Canada, Nederland, England, Irland og Australia.

Som kjent for de fleste i blueskretser gikk bandets gitarist, Morten Omlid, svært brått og uventet bort i desember, den samme dagen som albumet skulle lanseres.  
- Vi er takknemlige og skulle ønske at Morten Omlid fikk være med oss på dette, sier Forsberg. - Vi er sikre på at han følger med og gleder seg sammen med oss. Vi har jobbet så mye med denne plata, og det er flott å se at vi har lykkes. Morten og jeg har skrevet all musikken og vært produsenter på plata. Jeg skulle så gjerne hatt Morten med på dette. Dette er gledelig, men tungt på samme tid, sier Jostein Forsberg.

Etter at bandmedlemmene hadde kommet over det første sjokket, bestemte de seg for å drive Spoonful of Blues videre uten Morten. Nye gitarister i bandet er Øystein Ytterbø og Jens Fjelle. Bandet ønsker nå å hedre Morten Omlid på en rekke konserter framover, den første på hjemmebane på stamklubben Bellman lørdag 24. februar. I tillegg blir det konserter bl.a. i Bergen, Oslo, Lillestrøm og Asker.
 - Det blir som en releaseturne som vi aldri fikk holdt, samtidig som vi får anledning til å hedre Morten Omlid som den fantastiske musikeren han var. Det blir sårt og godt på samme tid, og en trøst og bearbeiding for Eskil, Tony og meg, sier Jostein Forsberg.
 
Spoonful of Blues holdt minnekonsert for Morten Omlid for utsolgte hus i Drammen rett før jul, da også med Jens Fjelle og Øystein Ytterbø som gitarister. Begge er tidligere gitarelever av Morten Omlid og hører til den nye generasjonen av dyktige gitarister i bluesfamilien på Notodden. De er sønner av Trond Ytterbø (Notodden Blues Band) og Espen Fjelle (R&B Express, Kåre Virud Band, Norsk Utflukt) og er godt kjent i bluesmiljøet.