Publikum og artister stortrivdes på Hell

Den 33. Blues in Hell ble arrangert helgen 29.-31. august. Kjell Inge Brovoll og hans magiske crew av frivillige gjennomførte nok en gang en prikkfri festival med et godt og bluesa program. Oscar Wilson (bildet) og hans stjernelag ble manges festivalfavoritt.

Publikum og artister stortrivdes på Hell
Chicagobluesmannen Oscar Wilson på Hell.

Festivalen arrangeres på Scandic Hell Hotell, så her er konsertene i tøffel­avstand for gjestene som bor på hotellet. Med fire scener i bruk kan det noen ­ganger bli vanskelig å velge hvor man skal gå, men de fleste artistene spiller flere ganger i løpet av helga, så det lar seg gjøre å få med seg det meste. 
Festivalen deler hvert år ut Blues In Hell Award, en pris som går til en artist som har utmerket seg spesielt. I år gikk ­prisen til Angela Brown, sangeren fra Chicago som vi har fått oppleve på norske scener mange ganger. 
Årets gode program trakk mange tilreisende fra "bluesfamilien" rundt om i hele landet. Mange mente årets høydepunkt var konserten med Oscar Wilson med et kanonband bestående av bl.a. Knut Reiersrud, Rusty Zinn og KnockOut Greg. Andre festivalfavoritter var det nye stjernebandet fra England, The Cinelli Brothers, og det polske rock'n roll-showbandet Boogie Boys. 

Les mer om festivalen i neste nummer av Bluesnews som kommer 20. september. 

Angela Brown mottok Hells festivalpris for 2024.
Angela Brown mottok Hells festivalpris for 2024.