Ny bluesfestival i Målselv

En ny bluesfestival er etablert i Målselv i Troms. Helga 19. til 20. juli er det klart for Låveblues i Moen Kulturlåve, som ligger bare noen kilometer fra Bardufoss lufthavn. Blant artistene i år er Daniel Eriksen og Patey’s Pipe.

Ny bluesfestival i Målselv
Festivalarrangørene Sverre Hågmo og Øyvind Fjeldstad.

Det er ikke hver dag man har en avtale om å møte noen på ei låvebru. Men så er det heller ikke hvilken som helst låvebru vi snakker om her. Vi er på Moen Kulturlåve i Målselv, noen kilometer fra Bardufoss lufthavn. På gården til Sverre Hågbo finner vi Kulturlåven. I etasjen under bor kyrne, og de er etter hvert blitt godt vant til livemusikk i mange varianter, ettersom det har vært arrangert konserter her siden 2006. Nå er det blues de skal få gleden av å oppleve. 19. og 20.juli arrangeres nemlig Låveblues her. Sverre Hågbo og initiativtaker og medarrangør Øyvind Fjeldstad forteller om hvordan Låveblues ble til:

-    Vi ville at Målselv Bluesfestival, som var en populær festival på Målselvfossen på 90-tallet, skulle gjenoppstå. Vi håper at Låvebluesen kan få festivalen til å befeste den posisjonen den engang hadde.

Arrangørene forteller entusiastisk om samarbeidet de hadde med Notodden Blues Festival på 90-tallet, og om band som Indian Red og Bacon Brothers. Nå håper de å på nytt skape blåstemning i bygda, og Kulturlåven er stedet. 
Det ble arrangert Låveblues her også i 2023, men da bare én kveld. Arrangementet var en suksess, og i år blir det dermed to kvelder med både lokale og litt mer kjente band på scenen.
Tanken er å gjøre dette til en årlig festival, og et av bandene hvert år skal være en fordums stolthet som gjenoppstår for anledningen. 

Fredag er det Dreams to Remember, Daniel Eriksen Duo, og Nerdalen Allstars R&B Review som skal stå på scenen, mens lørdag besørges blåtonene av Senja Blues Butikk, Patey’s Pipe, og Nerdalen Allstars R&B Review.

Kulturlåven er et unikt lokale som skaper en fantastisk ramme for en bluesfest, og alt ligger til rette for ei riktig så trivelig helg i Målselv i juli. Det fins noen få teltplasser i tilknytning til gården, og ellers fins det andre overnattingsmuligheter en liten kjøretur unna. 

For mer info, se https://www.moenkulturlave.no og www.facebook.com/moenkulturlave

Stemning i Kulturlåven.
Stemning i Kulturlåven.