Festival og jubileum på Lillestrøm

Skedsmo Bluesklubb markerer sitt 25-årsjubileum med flere arrangementer denne høsten og vinteren. Helga 27.-28. september blir det konserter to kvelder på Folkets Hus under Flisby'n Bluesfest. 14. desember inviterer klubben til stor jubileumsfest på Kulturpuben. 

Festival og jubileum på Lillestrøm
Ruf Blues Caravan er blant artistene på Flisby'n Bluesfest.

Flisby'n Bluesfest åpnes fredag 27. september kl. 17.45 av selveste ordføreren i Skedsmo kommune. Deretter går det slag i slag med konserter utover kvelden på Folkets Hus i Storgata 38 på Lillestrøm. På scena fra kl. 18.00 får publikum først høre det unge, lovende bandet Smokestack. Videre kommer alltid underholdende Eric Slim Zahl og hans South West Swingers, den tyske søskenduoen Muddy What? og til slutt de danske favorittene Mike Andersen Band.
Andre festivaldag starter med gratis Æftasblues på Kulturpuben kl. 15.00 med svenske Ebba Bergqvist og hennes band. Konsertene på Folkets Hus starter kl. 18.00 med Tobias Ruud & venner. Fra kl. 19.00 spiller den lokale "helten" Ronny Aagren og hans band. Kl. 20.45 blir det et møte med det tyske plateselskapet Ruf Records' turneprosjekt, Ruf Blues Caravan. Det er det 19. året for dette turneprosjektet. Årets line-up består av tre musikere som alle er ganske kjent for bluespublikummet. Den California-fødte bluesrockeren Alastair Greene kan allerede se tilbake på en 25 år lang karriere. Sangeren og gitaristen Eric Johanson er en stigende stjerne på bluesscenen. Hans siste utgivelse, The Deep & The Dirty fra 2023, nådde #1 på Billboards bluesliste. Bluescaravanen har alltid kvinnelig innslag, i år med den serbiske sangeren og pianisten Katarina Pejak. Hun er et noe nyere navn, men gjorde navnet sitt kjent da hun var en del av Blues Caravan-besetningen i 2019.
Kvelden avsluttes med det franske partybandet Shaggy Dogs som etter flere besøk begynner å få et navn i Norge. Dette bandet turnerer over hele verden, og har spilt både i Europa, Canada og til og med i Japan.

Den 14. desember blir det stor 25-års jubileumsfest på klubbens faste tilholdssted, Kulturpuben rett ved Lillestrøm jernbanestasjon. Det er to band på scena denne kvelden. Oslobandet The Greens er frontet av de tidligere progrock-gitarheltene Kjell Larsen (Ruphus) og Freddy Dahl (Junipher Greene). The Greens er et tributeband til Peter Greens Fleetwood Mac.
Andre band denne kvelden er Investigators anført av den svært livate rockesangeren Fredrik "Fat Fred" Støvind. De øvrige bandmedlemmene er også musikere som er godt kjent i bluesmiljøet, på piano Øystein Undem (ex Eric Slim Zahl & TSWS), gitar Steinar Karlsen (Good Time Charlie), bass Rune Endal (Vidar Busk/Vazelina) og på trommer Vetle Larsen (Bedrock BB m.m.).