Damer i Blues årets festivalutstillere i Åmål

Margit Bakken og Rita Engedalen står for den offisielle utstillingen under årets bluesfestival i Åmål i Sverige. Utstillingen er en hyllest til blueshistoriens viktige kvinnelige pionerer, og ble først vist offentlig under Notodden Blues Festival i 2022. Fra 11. til 14. juli kan den ses på Sveriges ledende bluesfestival.

Damer i Blues årets festivalutstillere i Åmål
Margit Bakken og Rita Engedalen står bak utstillingen «En hyllest til kvinner i bluesen» som blir vist under årets festival i Åmål.

«En hyllest til kvinner i bluesen» er tittelen på utstillingen som settes opp i Konsthallen ved Kulturhuset i Åmål i juli. Rita Engedalen og Margit Bakken har hatt prosjektet «Damer i Blues» gående i mer enn 20 år, og har hatt stor musikalsk suksess både i inn- og utland. Med både sine sceneopptredener og utstillinger legger duoen vekt på å sette fokus på de viktigste kvinnene i blueshistorien, fra 1920-tallet og fram til i dag. Utstillingen ble opprinnelig laget til en LO-kongress i Oslo i 2022, for deretter å bli vist under festivalen på Notodden det samme året. Utstillingen viser fotografier, tekster, kunst og annet relatert til temaet. I Åmål er utstillingen for anledningen utvidet med bilder av svenske kvinnelige bluesartister, bl.a. av fotografen Tony Berg. I tillegg blir det inkludert bilder av den amerikanske fotografen George Mitchell, som har fotografert bluesartister siden 60-tallet. Han har portrettert musikere som Jessie Mae Hemphill, Rosa Lee Hill, Ada Mae Anderson, R.L. Burnside og Fred McDowell. Mitchell er også kjent som utgiver av boka «Mississippi Hill Country Blues 1967».

Utstillingen blir satt opp i samarbeid med Åmåls Bluesförening og åpner torsdag 11. juli kl. 12.00.

Damer i Blues kan høres på Blues Arena-scena lørdag 13. juli kl 19:00, og i Kulturmagasinet søndag kl. 13:00.