Trivelig festivalstemning på Eiksetra turisthytte

Den siste helgen i juni ble det arrangert en liten og intim festival på Lierskauen. Turisthytta Eiksetra ligger bare en halv times kjøring fra Drammen, idyllisk beliggende ved Garsjø, midt i midtsommervakker natur. Blant bandene som spilte var Rudi Remme & The Happy Oldtimers (bildet).

Trivelig festivalstemning på Eiksetra turisthytte
Rudi Remme & The Happy Oldtimers på scena.

Kari Flåten driver setra, og hun er en ildsjel som får ting til å skje. En dag hadde hun besøk av musiker Hans Cato Kristiansen, som mente at her måtte det lages festival. Og festival ble det! På tunet utenfor sentra var det satt frem bord og benker, pyntet med markblomster og fylt opp av blide mennesker som gledet seg til en sommerkveld med god musikk.
Musikken startet klokka 16, med det unge talentet Johannes Sky på piano.
Han har nettopp gitt ut en EP, On My Own, med egenskrevne låter. Johannes hadde med sine søsken, Andrea på vokal og Alexander på gitar.  Med flotte låter og seriøse tekster ble det en fin start på festivalen.

Hans Cato Kristiansen (bildet over), Audun Mellesmo og Yngve Kristiansen spilte først hvert sitt korte sett, før de avsluttet sammen. Hans Cato gjorde flere låter fra sitt eminente album, The Long Ride fra 2018, og han beviste igjen at han har en av Norges flotteste stemmer. Når han ikke gjør egne ting, er han vanligvis å se bak trommene når Jonas Fjeld er på veien.

Rudi Remme & The Happy Oldtimers 
Rudi er sønnen til Øystein Remme og har nok plukket med seg et og annet fra opphavet. Han synger bra og har skrevet gode låter. I det ganske ferske bandet hadde han med Frode Skinstad (ex. JB & the Delta Jukes bla.) på bass, Henning Remme på gitar og Lasse Hval på trommer. Bandet bød på fengende americana/heartland-rock, og det låt kanonbra! Virkelig et band å sjekke ut.

Remme Brothers Band trenger neppe noen introduksjon i blueskretser. Bandet består av to blad Remme, Øystein og Henning på gitar, Aksel Tharaldsen på munnspill, Øivind Kristensen på bass, Lasse Hafreager på tangenter og Hans Cato Christiansen på trommer. Det unike med bandet er at alle også synger, selv om det er Aksel og Hans Cato som er hovedvokalister. Bandet leverer bluesinfluert rock, sørstatsrock, blues – låter som publikum elsker. De gjør både egne låter, samt utvalgte coverlåter, som en nærmest utenomjordisk vakker versjon av The Bands klassiker It Makes No Difference, med Hans Cato på vokal. 

Stemningen i kveldssola på Eiksetra var helt på topp, og danseplassen foran scenen ble fylt opp utover kvelden. Eiksetrafestivalen ble avsluttet med Drammensbandet Konger & Keisere, som er kjent for sin fengende musikk, koblet med høy energi og med spilleglede.

Initiativtager Kari takket familie, venner og frivillige som hjalp til med å dra arrangementet i land. 
- Det er mange som har jobbet mye, og jeg håper at dette var den første av mange festivaler.
Og det håper vi også, dette var en svært trivelig aften i flotte omgivelser!