Soft City nr. 2 i European Blues Challenge

Soft City fikk 2. plass i European Blues Challenge som ble arrangert 2.-3. juni i Chorzów i Polen. Den norske kvintetten konkurrerte med band fra 21 forskjellige europeiske land i den store musikkonkurransen som hvert år blir avholdt på forskjellige steder i Europa. Det spanske bandet Noa & The Hell Drinkers gikk av med seieren.

Soft City nr. 2 i European Blues Challenge
Thea Paulsrud på scena i Polen.

Soft City turnerte i 2022 som Union Bluesband rundt om på norske scener i regi av Norsk Bluesunion. Bandet består av Thea Sørli Paulsrud vokal, Ask Vatn Strøm gitar, Håvard Ersland keys, Joachim Mørch Meyer bass og Vegard Staum trommer. 

Bluesnews fikk en prat med en svært lykkelig Thea Paulsrud, bandets sanger, etter at hun kom hjem fra Polen. Vi spør hvordan hun opplevde European Blues Challenge.
- Jeg syntes det var veldig fint. Det var festivalstemning med boder, food trucks og telt med platesalg. Det var veldig bra organisert. Gode teknikere, bra folk på scena som ryddet raskt. Vi fikk litt problem med en amp mens vi spilte, men teknikerne var raskt på pletten og fikset det. Alt gikk som smurt. På dagtid var det flere workshops og messe. Her var blant annet rekruttering av unge til bluesen i alle deler av bluesfeltet et tema. Det var veldig bra at arrangørene også hadde lagt opp til erfaringsutveksling på den måten. 

Det var også mange nordmenn til stede i Chorzów, og rapportene forteller at de norske flaggene vaiet da Soft City spilte.
- Er det en ting vi var best på i konkurransen, så er det å ha den beste heiagjengen, jubler Thea, – det var veldig stas. Vi var egentlig ikke klar over at det var så mange norske der før vi kom og så alle flaggene. Det var veldig gøy! Det virket som de som var der koste seg også. Det var skikkelig stas for oss! Mange av de andre bandene tok kontakt med oss etterpå og var imponert over støtten vi fikk. Det hjelper jo oss på scenen også, å få den responsen, det har masse å si. 

- Dere var med i IBC (International Blues Challenge) i Memphis i januar, og nå var det EBC. Hva er forskjellen på disse arrangementene, synes du?
- Jeg føler at i USA var det stort fokus på et tradisjonelt lydbilde. Det er kanskje ikke så rart, siden konkurransen går i Memphis. Mens på EBC merket man i større grad at bandene drar bluesen mer mot ytterpunktene. Det er jo spennende. Kanskje det er det som er europeisk blues, at det er litt annerledes enn i USA? Opplegget i USA var også mer omfattende, med kvartfinaler, semifinaler og finale. Jeg likte nok bedre opplegget på EBC. Da kunne man få høre alle bandene, det hadde man jo ikke sjans til i USA, det var jo over 130 band der. 

- Det er snart et år siden dere ga ut plate på Notodden og spilte der. Hva skjer med Soft City videre?
- Akkurat nå har vi begynt å jobbe med plate nummer to. Derfor har vi ikke booket så veldig mange jobber i sommer, vi har prøvd å få litt tid og rom til å jobbe med nytt materiale. Det blir gøy å kunne presentere noe nytt! Vi skal spille på den nye festivalen i Mo I Rana, Tuff Enuff. Så spiller vi på Notodden og på klubbdagen på Øya. Senere i høst spiller vi på bluescruiset til København. Så er det noen flere jobber som vi ikke kan offentliggjøre enda, avslutter Thea Paulsrud.

De tre vinnerbandene, Noa & The Hell Drinkers (SPA), Soft City (N) og Cinelli Brothers (UK).
De tre vinnerbandene, Noa & The Hell Drinkers (SPA), Soft City (N) og Cinelli Brothers (UK).