Soft City i IBC i Memphis

Torsdag 19. januar reiste bandet Soft City på en 12-dagers tur til Sørstatene i USA. Der skal de representere Norge i den store bandkonkurransen International Blues Challenge (IBC) i Memphis, Tenneesee. Før konkurransen starter skal bandet gjøre konserter på klubber og juke joints i Clarksdale, Mississippi og i Memphis.

Soft City i IBC i Memphis
Soft City representerer Norge i International Blues Challenge i Memphis.

Soft City turnerte i 2022 rundt om i landet som Union Bluesband i regi av Norsk Bluesunion. Det talentfulle, unge bandet ble svært populære på norske bluesscener i løpet av året, og nå skal de få prøve seg på det amerikanske publikummet. International Blues Challenge er verdens største tevling for bluesband og samler hvert år musikere fra hele verden. I år deltar hele 260 forskjellige band og artister. Konsertene blir avholdt på klubber og konsertsteder i Beale Street i musikkbyen Memphis fra 24. til 28. januar. 

Før International Blues Challenge starter skal Soft City gjøre flere konserter i Clarksdale i Mississippi. Det er Norsk Bluesunion som gjennom sine kontakter i miljøet har fått i stand disse oppdragene, og representanter fra NBU er også med på turen for å bistå Soft City. Den første konserten er på den kjente klubben Ground Zero fredag 20. januar, klubben der den kjente skuespilleren Morgan Freeman er medeier. Lørdag holder bandet dagkonsert i kunstgalleriet til musikeren Stan Street, og på kvelden går turen til klubben The Chapel på Shack Up Inn. Shack Up Inn er et overnattingssted bestående av autentiske "sharecropper shacks" som ligger på den historiske plantasjen Hopson Plantation der kjente bluesmenn som Pinetop Perkins i sin til hadde sitt arbeid.
Fra Hopson og Shack Up Inn går turen videre til Bluesberry, en kafe eid av den kjente bluesstjerna Watermelom Slim som har mange venner i Norge etter sine mange besøk.

Tirsdag er Soft City på plass i Beale Street i Memphis der International Blues starter med showcase-konserter. Dersom bandet henger med gjennom kvartfinaler og semifinaler vil de bli å finne på den store finalen som blir avholdt i Orpheum Theater lørdag 28. januar.
Vi ønsker Soft City lykke til!