Ruf Records presenterer Blues Caravan 2023

Den tyske blueslabelen presenterer nok en versjon av sin Blues Caravan, turneprosjektet som har vært på veien med forskjellig besetning siden 2005. I 2023 er det de tre unge musikerne Ally Venable, Will Jacobs og Ashley Sherlock som fronter caravanen.

Ruf Records presenterer Blues Caravan 2023

Nitten år gamle Ally Venable er ikke helt ukjent i blueskretser. Dette er andre gang hun er med i caravanen, første gang var i 2019 sammen med bl.a. Ina Forsman. Gitaristen og sangeren fra Texas har allerede gitt ut to album, og hun ble også lagt merke til da hun gjestet Mike Zitos tribute-album til Chuck Berry. 
Gitaristen Will Jacobs fra Chicago er 29 år og allerede godt i gang med karrieren. Han har musikalsk utdannelse fra Berklee College i Boston. I 2009 vant han ungdomsklassen i Windy City Blues Challenge i Chicago og fikk også stor oppmerksomhet da han opptrådte med sitt band på en showcase under International Blues Challenge i Memphis. I 2016 flyttet han til Europa der han har spilt på klubber og festivaler i en rekke land.
Tredje musiker i Caravanen er gitaristen og sangeren Ashley Sherlock fra Manchester i England. Han har bakgrunn fra solo-opptredener og en bluesrocktrio som han startet i 2017.

I år er det 18. gang Ruf's Blues Caravan blir sendt ut på veien. Første gang var i 2005 da platesjef Thomas Ruf satte sammen tre av sine fremste artister, Sue Foley, Candye Kane og Ana Popovic. Siden da har navn som Bernard Allison, Mike Zito, Heather Crosse, Laurence Jones, Joanne Shaw Taylor, Samanta Fish, Dani Wilde og vår egen Christina Skjølberg vært med.

Ally Venable, Will Jacobs og Ashley Sherlock i årets Blues Caravan blir backet av bassisten Roger Inniss og trommeslageren Denis Palatin. Turneen starter i slutten av februar. Foreløpig er det bare land ute i Europa som står på turnelista, så langt er det ikke satt noen datoer i Skandinavia. Les mer på Ruf Records sine websider.