Nytt bluescruise langs Norskekysten

I april 2024 lanseres et nytt cruisetilbud for reiselystne musikk­elskere. Det er rederiet Havila Kystruten som tilbyr cruise langs norskekysten fra Bergen til Kirkenes på den nye Hurtigruta Havila. Båten legger fra kai i Bergen 10. april 2024.

Nytt bluescruise langs Norskekysten
Båten Havila Pollux inviterer til cruise i april 2024.

På denne naturskjønne turen kan publikum kombinere musikk­opplevelser med å nyte den flotte norske naturen. Båten heter Havila Pollux og er en av de nye Hurtigrutene til det nye selskapet Havila, båter som har vært i rute siden vinteren 2021.
På vei mellom Bergen og Kirkenes blir det konserter hver kveld, og i tillegg vil artister og band bli invitert til å gjøre spontane konserter underveis. Musikerne om bord er alle hentet fra ­øverste hylle i det norske bluesmiljøet, mange har sin bakgrunn fra miljøet på klubben Muddy Waters i Oslo. Derfor har skipets scene for anledningen fått navnet The Waters Club. Blant musikerne er Bill Troiani, Kid og Lisa Andersen, Joakim Tinderholt, Erik Harstad, Håkon Høye, Richard Gjems og bandet Dr. Bendix. Flere navn vil komme til, opplyser arrangørene.

Publikum kan velge mellom flere reisealternativer. Hovedturen fra Bergen til Kirkenes og tilbake går over 12 dager og koster kr. 14.450 pr. person. Man kan også velge en 7-dagerstur til kr. 10.950, eller en 6-dagerstur fra Kirkenes til Bergen for kr. 9.995 kroner. Den ­starter 16. april. Alle prisene inkluderer innvendig dobbel lugar, full pensjon og alle konserter. Vil man ha utvendig lugar koster det noe mer, da starter prisene på 24.450 pr. person.

Båtene til Havila er topp moderne med alle fasiliteter og sies å være blant verdens mest miljøvennlige skip. De fire skipene er lastet med verdens største batteripakke installert på passasjerskip. Det betyr at de kan seile i fire timer i strekk helt utslippsfritt. Batteriene blir ladet med ren vannkraft på land, og når de er i ferd med å bli tomme for strøm, skiftes energikilden til naturgass. Det – sammen med effektiv hybriddrift – gjør at CO2-­utslippene kuttes med rundt 40 prosent sammenliknet med andre tilsvarende skip på ruten. Skipene er også forberedt for hydrogen eller ammoniakk som energikilde, og vil ved en ombygging kunne utnytte denne teknologien så snart den er godkjent for kommersiell seiling.

Cruiset har kommet i stand gjennom et samarbeid mellom Havila Kystruten, Boreal Reiser og Roots Cruise. Det er Tor Ellingsen – kjent for mange i bluesmiljøet – som har vært pådriver for prosjektet, og som også er ansvarlig for booking av artister.
Billetter kan bookes hos Boreal Reiser på reiser@boreal.no eller telefon 51 82 02 10. Det vil også fortløpende bli lagt ut oppdatert informasjon om cruiset på facebook.com/rootscruisehavila.