Marius Lien mottok Norsk Bluesunions Ung Artist-stipend

Norsk Bluesunion har i 2023 lansert et nytt rekrutteringstiltak med mål om å motivere og anerkjenne unge fremadstormende utøvere som velger å fordype seg i blues og bluesrelatert musikk. På sikt er dette et av flere tiltak NBU vil iverksette for å bidra til et fremoverlent og framtidsrettet bluesmiljø. Første mottaker av Ung Artist-stipendet er Marius Lien. Overrekkelsen fant sted under Notodden Blues Festival 4. august.

Marius Lien mottok Norsk Bluesunions Ung Artist-stipend
Marius Lien mottar stipendet av NBUs Bitten Svendsen.

Rekruttering av unge utøvere har i over to tiår vært en av Norsk Bluesunions største satsningsområder. Tydeligere enn noen gang før ser vi viktigheten av yngre tilskudd både på og rundt bluesscenen for å ivareta og videreutvikle musikken og miljøet. Siden årtusenskiftet har Norsk Bluesunions rekrutteringsarbeid hatt form som Union Blues Cup, som mange kjenner til. Blant tidligere vinnere her finner vi band som Pristine, Maldito, Soft City - og fjorårets vinner Odin Landbakk trio. 

Ung Artist Stipendet er støttet av Riis Glass og Fasade og består av kr. 25.000, en håndfull spillejobber promotert og organisert av NBU, egnet musikalsk mentor i preproduksjon, veiledning i utarbeidelse av pressematriell og mentoring i bransjemanøvrering. 

Norsk Bluesunion sier i en pressemelding at de er stolte av å kunne presentere årets stipendmottaker, 22 år gamle Marius Lien. Marius er en ung fremadstormende artist, som allerede i flere år har utmerket seg som en uvanlig bra gitarist, sanger og låtskriver. Han gjorde seg tidlig sterkt bemerket i det norske bluesmiljøet og anses av mange, tross sin unge alder, som en del av eliten av norske bluesmusikere. Han har blitt belønnet med utmerkelser og ble også valgt som Norges representant ved International Blues Challenge i Memphis i 2021.
Marius er ikke redd for å gå i nye retninger som favner bredt musikalsk. Med sin helt unike stil hvor han blander ulike sjangere fra blues via americana til vestafrikansk musikk er dette en artist for fremtiden. Uansett sjangerblanding holder han sterkt fast i bluesen, og han har turnert og jobbet sammen med sin mentor Vidar Busk siden tenårene. Marius er en tøffing, og har ellers spilt konserter både alene og med sitt band. Lien har i tillegg rykte på seg å gi alt på enhver konsert og overrasker de fleste med sin unike og kraftige vokal, sitt eminente bluesgitarspill og sine allsidige låter.

I juryens begrunnelse kan vi bl.a. lese:
- Marius er en eminent musiker, låtskriver og artist med et eget uttrykk, og ikke minst en flott representant for ung blues. Marius fremstår som en ambisiøs artist som kan nå langt. Marius er den som svarer best ut ifra en helhetsvurdering av kriteriene, og som juryen vurderer vil kunne dra god nytte av stipendet.