Kajakk & Blues i Steigen

Kan du tenke deg en en annerledes blues-opplevelse? Det kan Naustholmen i Steigen i Nordland tilby. Helga 13. til 16. juli arrangeres begivenheten Kajakk & Blues for sjette gang. Der kan man kombinere kajakkturer i storslagen natur med bluesmusikk.

Kajakk & Blues i Steigen
Naustholmen byr på kajakkturer i spektakulær natur.

Det er driverne av det gamle handelsstedet Naustholmen med historie helt tilbake til 1700-tallet som står bak denne helt spesielle opplevelseshelga. Eventyreren og matelskeren Randi Skaug kjøpte ikke bare det tidligere handelsstedet, men like godt hele øya da den ble lagt ut for salg i 2015. Her ut mot Vestfjorden har hun skapt et helt spesielt sted som tilbyr store naturopplevelser, overnatting og god mat i idylliske og fredelige omgivelser.

Naustholmen inviterer i juli hvert år musikkelskere til dette spesielle arrangementet. I tre dager kan man på dagtid delta på guidet kajakktur i utrolig flotte omgivelser, og på kveldene får man servert god mat og blueskonserter på den lokale, trivelig puben. De som ikke er kjent med kajakk kan få instruksjon og opplæring. Alle som ikke er så glad i det våte element, kan bytte ut kajakkturene med fotturer. 

Musikken er i år hentet fra øverste hylle. Selveste Knut Reiersrud er det store musikalske trekkplasteret. Knut er en av Norges beste instrumentalister, en virtuos på gitar, og også en magiker og entertainer på scenen. Knut får selskap av bluesmannen Kent Erik Thorvaldsen. Sangeren, munnspilleren og gitaristen fra Toten er som mange vet en av landets mest dedikerte artister til den tradisjonelle bluesen. I tillegg er også han kjent for sin underholdende stil med kjappe replikker og morsomme historier.
Denne helga vil man også få høre en duo bestående av bluesfantastene Bjørn Isachsen (piano) og Dag Andersen (munnspill) fra Bodø. De spiller først og fremst New Orleans-orientert musikk, men også noe tradisjonell Chicagoblues.

Full pakke for hele helga inneholder overnatting, frokost, lunsj og middag torsdag, fredag og lørdag, konsert hver kveld og transport t/r Nordskot-Naustholmen. Nærmeste flyplass er Bodø. Det går hurtigbåt daglig fra Bodø og Svolvær til stoppestedet Nordskot, der deltakerne blir hentet. Aldersgrense for å være med er 16 år.

Høres dette spennende ut? Gå inn på på de innholdsrike websidene til Naustholmen og finn flere detaljer om Kajakk & Blues og mange andre opplevelsestilbud: https://naustholmen.com/hva-skjer.

Knut Reiersud og Kent Erik Thorvaldsen (foto: Nina Hanssen) spiller på årets Kajakk & Blues.

Eventyreren Randi Skaug har drevet Naustholmen siden 2015.
Eventyreren Randi Skaug har drevet Naustholmen siden 2015.