Godt program og stor stemning på Blues at Sea

Cruiset Blues at Sea ble arrangert helga 15.-17. september. Cruiset gikk med DFDS fra Oslo til København med retur dagen etter. Cruiset er et samarbeid med ThrillOut Live, som hadde satt sammen et bra konsertprogram med seks forskjellige band.

Godt program og stor stemning på Blues at Sea
Eric Slim Zahl og bandet skapte kjempestemning.

Programmet var variert og godt sammensatt med tre band både fredag og lørdag, samt en quiz lørdag. Konsertene ble avholdt på én scene, og det fungerte fint. Korte pauser knyttet til change over var bare godt for publikum. Fredag spilte Ask Carol, Eric Slim Zahl & The South West Swingers og tribute-bandet Funhouse. Lørdagen bestod av Soft City, svenske T-Bear and The Dukes og Vidar Busk and His True Believers.

Først ut fredag var den Tynsetbaserte duoen Ask Carol. De var sikkert spente på hva slags mottakelse de skulle få på et rent blues-arrangement, men de leverte en suveren konsert og ble veldig godt mottatt av publikum. 
De ble etterfulgt av velkjente Eric Slim Zahl and The South West Swingers som skapte kjempestemning fra scenen som vanlig. Det er lett å skjønne at det er mange som reiser rundt for å oppleve dem.
Som avslutning fredagen fikk vi høre Funhouse, som er en tribute til Marius Müller med bl.a. Tommy Kristiansen på gitar. Det ble en "knall" konsert og gode minner for oss som opplevde bandet med Marius på Smuget i Oslo på 90-tallet.

På lørdag etter avreise fra København ble det først arrangert quiz i regi av Rolf Johannessen fra Oslo Bluesklubb. Det ble en fin start på kvelden etter at publikum hadde tilbragt en del timer inne i København på diverse kroer.
Etter quizen var det klart for konserter. Først ut var fjorårets unionsband, Soft City, som leverte en god og variert konsert. Bandet begynner etter hvert å bli godt kjent for publikum, som visste å sette pris på dem. 
Deretter entret T-Bear and The Dukes fra Arvika, Sverige scenen. Dette svenske bandet leverte et kjempesett, og for en som ikke hadde sett dem på en stund var det et svært hyggelig gjenhør. 
Siste band ut var Vidar Busk and His True Believers med Bjørn Holm som innlånt bassist for anledningen. Det smått legendariske bandet er gjennomført solid, selv om mange kjenner dem godt etter hvert.

La oss håpe at dette var starten på en ny tradisjon. Cruiset framstod som godt organisert, og skryt må gå til medarrangør Tor Egil Ellingsen og hans Thrill Out Live, som også står bak bluescruiset på Kystruten Havila våren 2024. 

Cruisepublikummet satte pris på Soft City.
Cruisepublikummet satte pris på Soft City.