En vellykket blues-weekend på Finnsnes

Fire band sto på plakaten på årets Finnsnesblues som gikk av stabelen 8. og 9. september på Hugos Pub i Finnsnes sentrum. Innehaveren Hugo Nordnes, som også er mannen bak arrangementet, hadde i år valgt mer stilmessig variasjon på bandene, noe som ble svært godt mottatt. Publikum fikk servert blues, soul og rockabilly fra hovedsakelig norske musikere, men også et internasjonalt innslag ved amerikaneren Greg Izor.

En vellykket blues-weekend på Finnsnes
Lokale Geir Bertheussen i "duell" med amerikanske Greg Izor.

Finnsnesbluesen ble første gang arrangert i 2016, den gang på utestedet Pinne. Det er i år 6. gang den lille festivalen i Midt-Troms blir avholdt.
Alle de fire bandene spilte begge kveldene, og i tillegg ble det arrangert eftablues lørdag fra kl 15 til 18. Først ut på fredag var Geir Bertheussen Band med sitt nye mannskap. Foruten Geir selv besto bandet av Bent Patey og Yngvar Nygård på gitarer, Håvard Sunde på trommer og Torkel Varfjell på bass. Geir & co ble godt tatt imot av Finnsnespublikummet, og med sin klassiske Chicagoblues-tilnærming var det godt driv gjennom hele settet. Neste ut var Marith & The Mean Men med Marith Endresen på vokal, Hans Trasti Isaksen på gitar, Trond Hansen på bass og Marcus Lewin på trommer. En flott blanding av soul, r&b og blues av det mer funky slaget ble servert publikum, som etter hvert fant veien til dansegulvet da det begynte å svinge for alvor. Etter Marith og hennes fantastiske sangstemme var det klart for bandet som antagelig var minst kjent for folk på Finnsnes. Men Built For Speed tok publikum med storm. Maken til oppvisning i spilleglede og fremføring av rockabilly og god gammel rock'n roll skal man lete lenge etter. Anders Westhagen på gitar og vokal hadde med seg sønnen Andreas Westhagen på trommer og Ole Evensen på kontrabass. Publikum fikk servert rockabilly-klassikere, Built For Speeds egne låter og slagere fra band som The Paladins og Stray Cats. 

Sist ut fredag kveld var Greg Izor & Deja Voodoo Trio med amerikanske Greg Izor på vokal og munnspill. Izor er et kjent navn på den amerikanske bluesscenen der han blant annet har frontet bandet Anson Funderburgh and the Rockets. Bandet hans på Finnsnes besto av norske musikere: Kai Fjellberg på vokal og gitar, Per Øyvind Winther på trommer og vokal samt Raymond Bartholdsen på bass. Greg og bandet dro gjennom låter fra hele Greg sin platekatalog. Han ble veldig godt mottatt, slik han ble sist da han besøkte Finnsnes i 2013. Som han sa selv, han håper det ikke blir like mange år til neste gang. 

Greg Izor & Deja Voodoo Trio. (Foto: Øyvind Aronsen).

Lørdag startet det hele klokken 15 med eftablues der hvert band spilte 3-4 låter hver, før det ble satt sammen forskjellige konstellasjoner. Greg og Geir fikk på samme måte som i 2013 god kontakt på scenen, og dro publikum med på en liten oppvisning i munnspill. I tillegg ble Greg invitert opp sammen med Mighty Marith der han fikk bryne seg på litt soulblues. En god del folk hadde møtt opp helt fra starten, etter at Hugo Nordnes på forhånd hadde annonsert med gratis reker og loff med tilbehør under jammen. Dette skulle vise seg å være et smart tiltak, da det etter hvert ble like mye folk på eftabluesen som det var kvelden før. 

Lørdag kveld var rekkefølgen på bandene snudd litt på, og det var god del mer publikum enn på fredag. Kvelden ble avsluttet med nesten alle musikerne på scenen samtidig, der Marith Endresen tok ansvar for låtvalg og vokalen. Honky Tonk Women framført med to trommiser samtidig, ble et av høydepunktene.

Alt i alt ble det en fortreffelig bluesweekend på Finnsnes, med en perfekt blanding av band og sjangre! Artister og publikum kan bare ta seg av hatten for Hugo Nordnes, som er å regne som en egen kulturinstitusjon i Midt-Troms-regionen! Med svært vellykket rekeservering lørdag ettermiddag, og ikke minst godt vær, ble dette en Finnsnesblues som har satt standarden for måten å gjennomføre helga på også i framtiden.

Anders Westhagen og hans Built For Speed - en oppvisning i spilleglede.

Marith Endresen imponerte med sin sangstemme.
Marith Endresen imponerte med sin sangstemme.