Deep Purple til Notodden Blues Festival

Deep Purple er den første headlineren som slippes til Notodden Blues Festival 2024. Sist bandet spilte i Norge var på Tons of Rock i 2022, der de hadde stor suksess. På Notodden blir de en del av festivalens rockefredag 2. august.

Deep Purple til Notodden Blues Festival
Deep Purple anno 2023.

– Dette blir en drøm som går i oppfyllelse for meg, både som musikkinteressert og som festivalarrangør i 35 år. Dette trodde jeg aldri skulle bli mulig. Med Deep Purple tar vi rockefredagen vår til et helt nytt nivå, det skal runge i Hovigs Hangar, sier festivalsjef Jostein Forsberg.
– For Notodden Blues Festival finnes det ikke en sterkere rocke-booking enn Deep Purple. Da Deep Purple ga ut sitt bluesalbum «Turning To Crime» i 2021 begynte henvendelsene for alvor å strømme inn til meg om at NBF måtte booke Deep Purple. Det er derfor en fantastisk melding å komme ut med til vårt publikum nå før jul at nå er det faktisk gjort. Dette blir den største produksjonen vi har hatt på Notodden noensinne.

Deep Purple spiller på festivalen fredag 2. august, som en del av festivalens rockefredag. I fjor hadde festivalen suksess med rock-navn som Wolfmother og Uriah Heep, og det er ingen grunn til å tro at Deep Purple ikke skulle bli like vellykket. Deep Purple har vært en favoritt på rockescener siden 1960-tallet og har levert en endeløs rekke av tidløse hits som «Smoke on the Water,» «Highway Star,» og «Child in Time.» Med en imponerende karriere som inkluderer over 100 millioner solgte album, er bandet fortsatt like vitalt.

Andre navn som er bekreftet til festivalen er Mississippi-artisten Cedric Burnside, britiske Elles Bailey, Trickbag fra Sverige og norske Paal Flaata. Det blir også premiere på Daniel Eriksen sitt nye musikalske prosjekt, Chicken Skin Music, der han sammen med Mattis Kleppen, Viktor Wilhelmsen og Stig Sjøstrøm tolker utvalgte låter fra katalogen til Ry Cooder.