CODSTOCK - tre dager med fisk og musikk

I pinsehelga 26. til 28. mai er det igjen klart for festival i vakre Henningsvær. Det er i år 21. gang ­Codstockfestivalen blir arrangert. På programmet står blant annet Adam Douglas, Knut Reiersrud, Crazy Hambones og trioen Busk, Eriksen & Sjøstrøm.

CODSTOCK - tre dager med fisk og musikk
Codstockfestivalen blir arrangert i vakre Henningsvær

Det lille fiskeværet i Lofoten har bare rundt fem hundre innbyggere, så det merkes godt når festivalpublikummet inntar stedet. De fleste kommer for musikken og festen, men mange også for å oppleve atmosfæren og de mange aktivitetene og severdighetene området kan by på. Henningsvær er kanskje mest kjent for sin tørrfisk og et godt fjellklatremiljø, men det er ingen tvil om at ildsjelene bak Codstock også har bidratt sterkt til å sette stedet på kartet.

Når det gjelder programmet, skal arrangør­ene har ros for å presentere ei artistliste for de som liker blues med stor B. Bluesrocken og popmusikken som mange andre bluesarrangører tyr til er fraværende. Av utenlandske navn står Crazy Hambones øverst på plakaten. Trioen gjorde med sin humor og spilleglede slik suksess med showet sitt på fjorårets Sementblues at de ble ønsket tilbake til nord. Sangeren og munnspilleren Harper Henry Heggen (USA) og gitaristen Brian Barnett (England) har begge tidligere spilt med Angela Altieri, også kjent som Flo Mingo i showbandet Silver King Band. Tredjemann er den tyske trommeslageren Micha Maass.
Andre utenlandske som kommer til Henningsvær er finske Micke & Lefty feat Chef, og den svenske duoen Dafgård & Tommy Trumma. Begge serverer tradisjonell blues og rootsmusikk.

De norske navnene på plakaten burde alle være godt kjent for de fleste av Bluesnews’ lesere: Adam Douglas, Knut Reiersrud, Spoonful of Blues, Eric Slim Zahl, Busk - Eriksen - Sjøstrøm og The Swingville Brothers. Sistnevnte er en duo som er godt kjent i det norske rock’n roll og rockabilly-miljøet med Dag Bøgeberg på sang, gitar og trommer, og Arne Ringstad på bass og sang.

Du finner mer info om festivalen og billett­salget på Codstocks hjemmeside, www.codstock.no, og i aprilnummeret av Bluesnews.

 

Adam Douglas kommer til Codstockfestivalen. (Foto: Jens Storaker).

Trioen Crazy Hambones er tilbake i Nord-Norge etter fjorårets suksess på Sementblues.
Trioen Crazy Hambones er tilbake i Nord-Norge etter fjorårets suksess på Sementblues.