Bobler og blues i naustet - konsertidyll i Lurefjorden

Innerst i Lurefjorden i Alvær kommune, tre mil fra Bergen sentrum, ligger et idyllisk hus i vannkanten. Her ble det 26. august for andre gang invitert til "Bobler og blues i naustet", en ganske spesiell og intim blueskonsert som har blitt en stor snakkis i nærområdet.

Bobler og blues i naustet - konsertidyll i Lurefjorden
Det idylliske arrangementsstedet i Lurefjorden

Initiativtaker til arrangementet er Terje Birkeland. Han er styremedlem i Bjørgvin Bluesklubb i Bergen, og også sanger og frontmann i Regnbyen Blues Band. Dette huset i Lurefjorden, som Terjes oldefar bygget i 1880-årene og som ble totalrenovert i 2010, er stedet der Terje finner inspirasjon til å skrive tekstene og låtene han framfører. Akkurat det bidrar til å gjøre konsertene og stedet ekstra knyttet sammen. Det forsterker opplevelsen for de få som er så heldig å få tak i en billett. Det er nemlig bare plass til 33 personer i det 50 kvm store "konsertlokalet", så det er selvfølgelig utsolgt lang tid i forveien. Dette er så intimt som en konsert kan bli, noe som blir satt stor pris på både blant tilreisende og de lokale. Det er bandets koner, kjærester, barn og andre gode hjelpere sørger for at kvelden og konserten kan gjennomføres. Her blir det rigget PA-anlegg med full backline, inkludert Hammondorgel med leslie, lysanlegg, monitorer, mixer og egen lydmann. 
Arrangementet har også egen bar med skjenkebevilling, filmcrew og backstageområde. (Interesserte kan finne videoer på YouTube). I tillegg får alle et glass med bobler på billetten.

Det folk får høre er 90 minutter med Regnbyen Blues Band, blues- og rootsmusikk med egenkomponerte norske tekster. Bandet ble startet i 2018 og har spilt en del rundt om på Vestlandet. I bandet finner vi Terje Birkeland på gitar, Hammondorgel, piano og sang, Asbjørn Heldal på gitar, Torgeir Flagtvedt på bass og Valentin Vasilev Donev på trommer.

Pådriveren Birkeland forteller til Bluesnews at bandet har stor glede av å være medarrangør for denne spesielle begivenheten, en kveld som gir folk gode opplevelser og minner.

Regnbyen Bluesband på scena i naustet.
Regnbyen Bluesband på scena i naustet.