Bobby Rush tilbake til Notodden

Den to ganger Grammy-vinnende Bobby Rush kommer tilbake til Notodden Blues Festival. Sist han besøkte festivalen var i 2008. Her snakker vi virkelig om autentisk blues, Bobby Rush er den eldste av turnerende artister med direkte linje tilbake til bluesens pionertid og de gamle mesterne. 

Bobby Rush tilbake til Notodden
Bobby Rush kommer til Notodden Blues Festival 2023.

Bobby Rush er en sann blueslegende. Rush har laget plater i nesten 70 år, deltatt på mer enn 400 innspillinger, gitt ut 75 plater – inkludert 27 album. Nå planlegges også en musikal, «Slippin’ Through the Cracks", basert hans innholdsrike liv og selvbiografi fra 2021.

I en alder av 89 år er Bobby Rush ikke i nærheten av å senke farten og tenke på å pensjonere seg. Han planlegger nytt album, og så seint som i 2020 vant han Grammy Awards i kategorien «Best Traditional Blues Album» for platen «Rawer Than Raw». Et album der han stripper ned musikken til kun vokal, gitar og munnspill, slik bluesen var når han vokste opp. Han setter søkelys på akustiske blueslegender som Skip James og Robert Johnson, samtidig som han hedrer sine samtidige fra musikkscenene på 1950- og 60-tallet som Howlin’ Wolf, Sonny Boy Williamsson og Muddy Waters. Det er denne utgaven av Bobby Rush som kommer til Notodden.
Bobby Rush skapte Sliperihallen elektrisk stemning da han opptrådte der med fullt band og dansere i 1999. I 2008 kom han tilbake som akustisk solo-artist i kjølvannet av solo-albumet «Raw». I år kommer han etter vårt ønske tilbake til Notodden for å gjøre sine eneste akustiske solo-opptredener i Europa i 2023 to dager på Folk & Blues Stage.

Releasekonsert med Marius Lien
Stortalentet Marius Lien skal nå endelig slippe sitt etterlengtede debut-album. Det vil få tittelen «The Woodland Songbook, Part 1». Releasekonserten finner sted på Notodden Blues Festival fredag 4. august. 
Før den tid kan Marius se fram til en spennende USA-tur. Med god hjelp fra Amund Maarud er det lagt opp en tur for ham til Sørstatene der han får treffe en rekke sentrale personer i musikkmiljøet, blant dem managerene til Emmylou Harris, Lyle Lowett og Kenny Wayne Shepherd. Marius skal reise sammen med trommeslageren Brady Blade, som nylig var i Norge og spilte med Samantha Fish. Det er også satt sammen et amerikansk band for ham, som skal ha konsert i Brady Blades hjemby, Shreveport.

Marius Lien slipper sitt debutalbum på Notodden.
Marius Lien slipper sitt debutalbum på Notodden.