Rita Engedalens nye album får spilletid i utlandet

Rita Engedalen får i disse dager oppmerksomhet i utlandet for sitt nye album, Sun Will Come. Etter å ha mottatt svært gode kritikker her hjemme har nå også britisk media fattet interesse for utgivelsen, noe som resulterer i at hun i november vil få spilletid på 60 radiostasjoner med lyttere rundt om i hele verden.

Rita Engedalens nye album får spilletid i utlandet
Rita Engedalen i Juke Joint Studio.

Det vakte stor begeistring i bluesmiljøet på Notodden da det ble kjent at Storbritannias «Independent Blues Broadcasters Asssociations» (IBBA) har valgt ut Ritas nye utgivelse til månedens album i november. Det betyr at Ritas låter fra Sun Will Come vil få spilletid på 60 radiostasjoner med lyttere i Storbritannia, Frankrike, New Zealand og USA den kommende måneden. Det er første gang en norsk utgivelser har blitt valgt ut.
The Independent Blues Broadcasters Association er et samarbeidsorgan for programledere i britiske radiostasjoner som leder programmer som presenterer blues og blues-beslektet musikk. I dag er 70 programledere tilsluttet IBBA. IBBA velger hver måned ut tre utgivelser som blir månedens plate. De to andre utvalgte utgivelsene i november er Aynsley Listers "Along for The Ride" og Andy Linquists "Let's Burn it Down". 

Sun Will Come ble utgitt under Notodden Blues Festival i år og har fått svært god mottakelse både fra publikum og media. Bluesnews anmelder Johnny Andreassen skrev følgende:   
- Rita fremstår mer inderlig afro-amerikansk og indiansk i sjel, sang og sin blues enn noen gang på det nye albumet. Det er en mektig forestilling der ingenting er likegyldig eller «bare underholdning. En plate med mye sjel, blues, og en Rita Engedalen som Norge bare har en av!

Albumet inneholder 10 selvskrevne låter og er gitt ut på Bluestown Records. Det meste er spilt inn i Juke Joint studio på Notodden, foruten den nye versjonen av Colors in Rain som er spilt inn i Studio Paradiso i Oslo. Dette er en a capella innspilling med folkemusikeren Tuva Syvertsen og Margit Bakken fra Damer i Blues.
Ritas syvende album og er produsert av "bluesdronningen" selv og medprodusent Bård Gunnar Moe. Andre som medvirker på plata er Morten Omlid (akustisk og elektrisk gitar), Eskil Aasland (trommer og perkusjon), Bård Gunnar Moe (bass), Margit Bakken (kor), Tuva Syvertsen (kor), Kari Gjærum (kor) samt Nils Petter Molvær, Olaf Olsen, Jostein Forsberg, Espen Fjelle, Mattis Kleppen, Halvor Halvorsen og Daniel Eriksen. 

Rita har også sluppet en video fra sitt nye album, den kan du se på www.youtube.com/watch?v=wkO4B5cORcg