Nidaros Blues 2022

Torsdag 21. april braket det løs i Trondheim med nok en utgave av Nidaros Blues. I år er festivalen tilbake i sitt kjente format og kan tilby mer enn 30 konserter over fire dager, inkludert seniorblues, "Barnas bluesfestival" og som alltid Superfredag og Superlørdag med 7-8 timer lange konserter på den store scena.

Nidaros Blues 2022
Amerikanske Southern Avenue

Blant headlinerne finner vi ex Fairport Convention-sangeren Richard Thompson, amerikanske Southern Avenue, den svenske favoritten Roffe Wikstrøm, britiske Ian Siegal, Amund Maarud med Lucky Lips og gitarbluestrioen fra Texas med Anson Funderburgh, Shawn Pittman og Mike Morgan.

Av andre navn på programmet må nevnes kvartetten som frontes av Kid Andersen og den spanske sangeren og munnspilleren Quique Gomez. Bandet har fått strålende kritikker for sine konserten under den pågående turnéen i Norge og Spania. Grammyvinnende Alvin Youngblood Hart er også et navn man bør få med seg i Trondheim. Han spiller både solo og med sitt Alvin Youngblood Hart's Muscle Theory. Fra Sverige kommer det populære bandet Trickbag som er et av de mest brukte backingbandene for amerikanske bluesartister i Skandinavia og Europa. Fra Sverige kommer også bandet Louisiana Avenue. Som navnet antyder er dette svingende New Orleans-musikk som av anmeldere i nabolandet vårt har blitt omtalt som et av Sveriges beste liveband. Den amerikanske pedal-steel-gitaristen Roosevelt Collier er så langt forholdsvis ukjent her til lands, men har høy stjerne i hjemlandet. Han har med finske Ina Forsman som "special guest" i Trondheim.

Nidaros Blues Ung er i år integrert som en del av selve festivalen. Lørdag kveld er scenen på festivalen forbeholdt Nidaros Blues Ung i noen timer der det blir konserter med Soft City (Union Bluesband 2022) og Amund Maarud & Lucky Lips. Alle mellom 18 og 30 år kommer her inn for kun kr. 300. Billetten gir også adgang til alle konsertene på hovedfestivalen.

Festivalen avholdes i år på Clarion Hotel på Brattøra. Les mer om programmet på www.nidarosblues.no