Mike Zito med Kat Riggins til Notodden

For første gang tar Norgesfavoritten Mike Zito med seg sitt Big Blues Band med blåserekke til konsert i Norge. Det skjer på Notodden Blues Festival den første helga av august. I tillegg har Zito også med seg den nye kvinnelige, amerikanske bluesfavoritten Kat Riggins.

Mike Zito med Kat Riggins til Notodden
Mike Zito har med seg Kat Riggins på Notodden.

Mike Zito er populær og har et godt navn i Norge etter flere besøk på bluesfestivaler og klubber i eget navn og som en av frontfigurene i superbandet Royal Southern Brotherhood. Zito slapp nytt album «Blues for the Southside» 18. februar, et album som gikk rett til topps på blues-listene i USA. 
Mike Zito ble hedret med to priser av The Blues Foundation i Memphis under Blues Music Awards 2021. De fikk han i kategoriene «Blues Rock Artist of the Year» og «Blues Rock Album of the Year» for albumet «Rock ‘n’ Roll: A Tribute To Chuck Berry». Zito er nok en gang nominert til Blues Music Awards i 2022. Denne gang i kategorien klassen «Blues Rock Album of the Year» for plata «Ressurection».

Sangerinna Kat Riggins er en stigende stjerne på den amerikanske blueshimmelen. Riggins er å se på stadig flere store festivaler i USA og er også er nominert av Blues Foundation til Blues Music Awards 2022 i klassen «Soul Blues Female Artist of the Year». Hun har med sin stemmeprakt blitt sammenlignet med storheter som Koko Taylor, Etta James og Tina Turner. 

- Hvert år skal publikum kunne oppleve noe nytt på Notodden Blues Festival. Slik som dette har fansen ikke tidligere kunnet oppleve Mike Zito i Norge. Det er bare å glede seg til dette fyrverkeriet av et show med en salig blanding av Texas blues, soul og rock & roll. Denne bookingen er vi svært fornøy med. Det er en skikkelig godbit. Selv for det amerikanske publikummet er Big Band-utgaven av Mike Zito en sjelden og eksklusiv opplevelse,» sier festivalsjef Jostein Forsberg i en pressemelding.