Liv Warfield - Neo-Soul-eksplosjon på Cosmopolite

Hun er en miks av Sade og Tina Turner. En av protesjeene til Prince. En vokalist i særklasse som tar opp arven etter divaer som Lorraine Ellison, Nona Hendryx, Patti LaBelle, Betty Davis, Chaka Khan, Mary J. Blige og Joyce Kennedy i Mother’s Finest. Nå kommer hun til Oslo og gjør en konsert du ikke vil gå glipp av. 

Liv Warfield - Neo-Soul-eksplosjon på Cosmopolite

Liz Warfield vokste opp i Peoria, Illinois med himmelstrebende gospelsang i pinsevennkirken der faren var forkynner. De religiøse foreldrene forbød henne å høre på noe annet enn gospelmusikk, men hun smuglyttet på Whitney Houston. Med sitt store friidrettstalent fikk hun idrettsstipend ved Portland State University i Oregon, men hun fikk også sansen for å synge karaoke, og uten formell sangutdannelse etablerte hun seg i soulmiljøet i Portland. I 2006 utga hun sin selvproduserte debut-CD Embrace Me. Hun ble kjent for lidenskapelige ballader og funky rock’n’roll-soul. En video der hun gjør en overveldende versjon av Rolling Stones’ «Gimme Shelter» fikk Prince til å hyre henne som sanger i sitt The New Power Generation. I de fem årene på turné med Prince rakk hun også å være med på hans sagnomsuste konsert for 8000 fans i et utsolgt Vestlandshallen i Bergen 2010. 

2014 ble et gjennombruddsår for Liv Warfield. Unexpected, hennes LP nummer to, ble en kritikersuksess. Prince var executive producer og blåserrekka hans, The New Power Generation Horns, bidrar til å holde trykket oppe. To låter, inkludert tittelsporet, var skrevet av Prince, men det var en av hennes egne låter som fikk den høythengende Soul Train Award i kategorien «best contemporary jazz performance» for albumsporet «Stay – Soul Lifted». I tillegg ble hun også nominert i kategorien «Best new artist» og best independent R&B/Soul performance for «Why Do You Lie?». 

Det går gjetord om Liv Warfields høyenergiske liveopptredener. Sjekk YouTube der «Blackbird» (en originallåt, ikke å forveksle med The Beatles’, men er kanskje et svar på den) blir framført på Late Show with David Letterman og «Soul Lifted» på Arsenio Hall Show. 
I 2016 dannet Liv Warfield og hennes musikalske bandleder, gitaristen Ryan Waters, prosjektet Roadcase Royale sammen med Nancy Wilson og tre av musikerne fra Heart. I 2017 utga de albumet First Things First.

Nå i 2022 er Liz Warfield på europaturné og har samtidig sluppet live-albumet Live At Cafe Wha?, tatt opp på den berømte klubben i New Yorks Greenwich Village. Det er dette bandet som spiller på Cosmopolite den 12. mars. Det er verdt å merke seg at Ryan Waters på begynnelsen av 2000-tallet var gitaristen til Sade, et av forbildene til Liv Warfield, og han spiller også på albumet Lovers Live (2002). 
Her er det bare å gå kvinne og mann av huse.

Line-up på Cosmopolite:
Liv Warfield, vokal
Ryan Waters - gitar
Justin McKinney – bass
Marlon Patton – trommer
Shawn Martin – keys
Kwinton Gray – keys, koring