Judith Black ny president i Blues Foundation

The Blues Foundation ble opprettet i 1980 og er i dag den internasjonale bluesverdenens organisatoriske midtpunkt. Stiftelsen med tilholdssted i Memphis står bak to av de største og viktigste begivenhetene i bluesverdenen, Blues Music Awards og International Blues Challenge. The Blues Foundation har medlemmer i 30 land over hele verden. 1. januar 2022 fikk BMA ny president, Judith Black. Hun etterfølger Patricia Wilson, Barbara Newman og Jay Sieleman.

Judith Black ny president i Blues Foundation
Judith Black, ny president i amerikanske Blues Foundation.

Judith Black kommer fra stillingen som president for Tarik Black Foundation; en stiftelse som fokuserer på livsferdighet for ungdom. Blacks markedsførings- og kommunikasjonskarriere strekker seg over 30 år. Tidligere var hun direktør ved Memphis Brooks Museum of Art. Før hun jobbet på museet var hun kommunikasjonsdirektør ved St. Jude Children’s Research Hospital i 15 år. Black jobbet også ved National Civil Rights Museum, hvor hun var direktør for markedsføring og PR. Judith Black har også ledet City of Memphis 'Minority Business Development Oversight Commission. I tillegg sitter hun i en rekke styrer og er tilknyttet ulike samfunnsorganisasjoner. Memphis-bosatte Black er utdannet ved Clark Atlanta University. Hun har en BA i journalistikk og en MBA i markedsføring.

Judith Black sa dette da hun gikk inn i sin nye stilling: 
- Jeg er beæret og begeistret over å kunne gå inn i jobben som administrerende direktør for The Blues Foundation. Jeg vokste opp i en husholdning der bluesen ble feiret og historien omfavnet. Jeg ser frem til å kunne trekke kunnskap fra min egen familiearv, og bruke min forretningserfaring for å fremme organisasjonens misjon.

Scott Fitzke, styreleder i The Blues Foundation, har uttalt: 
- Vi er så glade for å la Judith Black overta roret som vår president og administrerende direktør. Ms. Black er en livslang blueselsker som forstår bluesens historie og forholdet mellom blues og borgerrettigheter. Hun går dedikert inn i jobben med artister og profesjonelle innen musikkbransjen for å gjøre bluesen mer inkluderende og rettferdig. Blacks lidenskap for utdanning og samfunnstjeneste og omfattende markedsførings-, ledelses- og kommunikasjonsbakgrunn gjør henne spesielt kvalifisert til å lede Blues Foundation og Blues Hall of Fame.

I tillegg til Blues Music Awards og International Blues Challenge står Blues Foundation bak flere andre viktige prosjekter. Blues Foundations Hall of Fame-museum setter fokus på legendene som har satt sitt preg på bluessjangeren. Museets omfattende samling består av musikkopptak, noter, fotografier, kostymer og andre historiske minner.
Prosjektet Handy Artist Relief Trust (HART) Fund gir økonomisk støtte og helsehjelp til musikere og familier som trenger hjelp.
Blues in the Schools står bak musikkundervisning i samarbeid med tilknyttede aktører ute i forskjellige lokalsamfunn.
Blues Foundations COVID-19 Blues Musician Relief Fund fungerer som et økonomisk  sikkerhetsnett for hardt prøvede heltidsbluesmusikere i Nord-Amerika. Det har blitt samlet inn over 300.000 dollar siden etableringen av fondet i mars 2020, og stiftelsen er stolte over å ha vært i stand til å hjelpe mer enn 200 bluesmusikere. Blues Foundation vil fortsette å tilby denne viktige tjenesten til pandemien er over.

Site nytt fra The Blues Foundation er at de på grunn av pandemien har sett seg nødt til å utsette årets International Blues Challenge som skulle vært avholdt 18.-22. januar.