Devon Allman Project til Notodden

Devon Allman kommer tilbake til festivalen på Notodden den første helga i august. Denne gangen kommer sønnen til den avdøde Allman Brothers Band-lederen med et seksmannsband der gitaristene Larry McGray og JD Simo er en del av besetningen. Devon Allman har tatt en pause fra The Allman Betts Band og turnerer denne sommeren i Europa med sitt nye band.

Devon Allman Project til Notodden
Devon Allman

- Vi jobbet i vinter med å få på plass The Allman Betts Band, men så ble bandet satt på pause. Plutselig dukket dette prosjektet opp. Vi hadde fortsatt en ledig plass da denne nyheten kom inn. Med denne bookingen er alle artistene i Hovigs Hangar på fredagen på plass. Devon Allman er populær hos oss gjennom sine mange tidligere besøk, bl.a. med Royal Southern Brotherhood. Dette blir helt topp. Det blir Allman på Notodden i år likevel, sier en fornøyd festivalsjef Jostein Forsberg i en presseuttalelse.

DEVON ALLMAN
De fleste som besøker Notodden Blues Festival kjenner godt til Devon Allman. De fleste vet at Devon er sønn av rock-legenden Gregg Allman og at faren ofte tok ham med på scenen sammen med The Allman Brothers Band. Han skaffet seg for alvor et publikum i Norge gjennom sine mange besøk med supergruppa The Royal Southern Brotherhood som han hadde sammen med Mike Zito og Cyril Neville. Devon Allman gjorde seg først bemerket for det norske publikummet da han debuterte om pur ung artist på Notodden Blues Festival sammen med Javier Vargas i 2006. Han fikk mange fans den gang og antallet har bare vokst siden da. De senere årene har han turnert og laget plater med The Allman Betts Band og gjort stor lykke med å holde konserter med bandprosjektet The Allman Family Revival. The Devon Allman Project slipper sitt debutalbum i år, og første singel er ventet før sommeren. Devon spiller egne låter og kjente Allman Brothers-låter på sine konserter.
 
LARRY McCRAY
Larry McCray har en lang karriere bak seg og opplever nå en ny vår som artist etter at Joe Bonamassa har tatt ham under sine vinger. Albumet «Blues Without You», produsert av ingen ringere enn Joe Bonamassa og Josh Smith, har tatt av som en rakett på listene i USA og spilleoppdragene står i kø. McCray spilte på Notodden Blues Festival på det nå nedlagte spillestedet Tapperiet allerede i 1999. Det har gått litt opp og ned med karrieren hans, men nå er Larry McCray igjen høyaktuell og altså på vei tilbake til Notodden.

JD SIMO
JD Simo er for mange kjent som gitarist, sanger og frontmann i blues/rock-bandet SIMO, men har nå lagt ned bandet SIMO for å satse på solokarriere. Han er brennhet om dagen etter at det ble kjent at han spiller gitar på all musikken i den nye filmen ELVIS som blir lansert med brask og bram 24. juni. JD Simo kommer fra Chicago, men han bor for tiden i Nashville der han gjør karriere som bandleder, låtskriver og produsent. Som låtskriver, gitarist og produsent har han jobbet med Jack White, Blackberry Smoke, Tommy Emmanuel, Luther Dickinson og Phil Lesh fra The Grateful Dead. Hans foreløpig siste album er «Mind Control» som ble sluppet i november 2021. På sin nye utgivelse «Mind Control» beveger JD Simo seg i et musikalsk landskap av Southern Rock blandet med influenser fra The Black Keys, Jack White, Junior Kimbrough, RL Burnside, John Lee Hooker og Jimi Hendrix. 
 
Tidligere lanserte artister inkluderer George Thorogood & the Destroyers, Shemekia Copeland, Jimmie Vaughan, CC Cowboys, Erlend Ropstad, deLillos, Stage Dolls, Vintage Trouble, Christone «Kingfish» Ingram, Mike Zito Big Blues Band with Kat Riggins, Big Creek Slim, Buffalo Nichols, Sven Zetterberg Tribute Concert with Knut Reiersrud, Rita Engedalen, Notodden Blues Band med flere.
Le s mer om festivalen på www.bluesfest.no

Larry McGray
Larry McGray