Daniel Norgren åpner Nidaros Blues

Daniel Norgren og hans band skal gjøre noen svært få konserter i Norge i 2023. Norgren er en av Sveriges fremste artister i sin sjanger, ikke minst er han en opplevelse live. Han er beryktet over hele Europa for sin primitive, rå kraft og hypnotiske musikk. Festivalleder Jan Engen har drømt om denne åpningskonserten hvert år siden 2011, men det har ikke klaffet før nå.

Daniel Norgren åpner Nidaros Blues
Daniel Norgren kommer til Nidaros Blues i april.

De siste årene har Daniel Norgren opptrådd solo, med band og sammen Gavle Symfoniorkester. I tillegg til turnevirksomheten har han bidratt med filmmusikken til vinneren av årets jurypris i Cannes, Le Otto Montage og til den australske dokumentaren The Road To Patagonia (vinner av beste film på Byron International Film Festival).
Daniel Norgren har blitt beskrevet som en krysning mellom Tom Waits og Jack White med sine låter som er forankret i både amerikansk gospel og blues, og svensk låtskrivertradisjon. Det er umulig å ikke bli fascinert av hans prestasjoner som låtskriver, gitarist og sanger. Det sies at ingen går uberørt fra en konsert med Daniel Norgren. Konserten på Nidaros Blues den 13. april er en av få anledninger til å oppleve ham her til lands neste år.