Blueshelga i Odda feirer 25 år

Torsdag 22. september står igjen industristedet Odda i Hardanger i bluesens tegn. Da starter Blueslaget lokst utøve feiringen av sin 25. festival. Den første festivalen fant sted i 1994 og blueshelga har siden da vært et høydepunkt for musikkelskere i distriktet. Øverst på plakaten i jubileumsåret står navn som Nikki Hill, Brian Downey, Tora og Slady.

Blueshelga i Odda feirer 25 år

Jubileumsfestivalen presenterer musikk på tre forskjellige arenaer, på klubbens egen Iris Scene, på Lindehuset og på Hardanger Hotel. Nytt av året er at publikum kan kjøpe pass, slik at de kan bevege seg fritt mellom Lindehuset, det oppvarma festivalteltet på Lindeplassen og Iris Scene.

På fredag kan publikum glede seg til det sprudlende og energiske bandet til Nikki Hill. De har allerede besøkt flere scener i Norge denne høsten, og tilbakemeldingene er overveldende. Bandet starter på Iris Scene kl 23.30, og før dem vil publiukum få høre Bjørn Tomren & Kleine Heine og det engelske bandet William the Conqueror.
Samme kveld kan man få med seg tre konserter på Lindehuset: De lokale Broke Bluesband, det kvinnelige Slade-tributebandet Slady og power-trioen 68 Experience.

Lørdag starter som alltid med Bluesfrokost, i år på Lindehuset. På grunn av forfall fra Bård Ose er det i år Ove Aase som står for frokosten. Her vil man få møte gjester som Slady, Nikki Hill, Brian Downey og Frode Grytten.
På Hardanger Hotel blir det ettermiddagskonserter fra kl. 13.00 med Riksvei 13 og Malvina Band, og det blir Seniorblues på Iris Scene fra kl 14.00.
Kveldskonsertene på Iris starter kl 19.00 med Daniel Eriksen & Stig Sjøstrøm. Videre kommer The Greenlight Stop, BB Lyngs Bluesband og Vetrhus Bluesband.
Sist ut på Lindehuset lørdag kveld kommer landets nye gitarheltinne, Tora Dahle Aagård med sitt band, og det blir Thin Lizzy for alle penga med Brian Downey's Alive & Dangerous.

Vi gratulerer Blueslaget med jubileet og ønsker alle ei fin festivalhelg.