Blues-feiring for fulle hus på Røverstaden

Lørdag 5. november markerte Norsk Bluesunion og Bluesnews sitt 25-årsjubileum med en utsolgt konsert på Røverstaden i Oslo. 400 blueselskere fikk med seg det fire timers showet som inneholdt taler, historikk og selvfølgelig opptredener fra flere av landets fremste band og artister innen sjangeren.

Blues-feiring for fulle hus på Røverstaden
Husbandet med bl.a. Dr. Bekken, Richard Gjems, Otto Junior og Tobias Ruud.

Det var NRKs Thomas ­Felberg som på sin velkjente og ”rocka” måte ledet publikum gjennom kvelden og bandt de forskjellige innslagene sammen. ­Kvelden var delt inn i tre bolker med pause mellom hvert sett, lagt opp på den måten for å gi alle tilreisende litt tid til å snakke sammen i løpet av kvelden. Daglig leder i NBU, Bitten Svendsen, kunne ønske velkommen før husbandet ble presentert i første musikalske innslag. Bill Troiani og hans band backet de fleste ­solistene. I tillegg til Bill besto husbandet av Håkon Høye på gitar, Håvard Ersland på tangenter og Alexander Pettersen på trommer. Vi fikk et par låter med Eric ”Slim” Zahl og Hungry John før Per Ole Hagen (styreleder i Bluesnews) og ­Bente Bårseth (leder i NBU) gjorde litt stas på jubilanten Bluesnews ved å overrekke gave til redaktør Endal fulgt av rosende ord for 25 års innsats. Tor Einar Bekken og Richard Gjems framførte der­etter sine to låter som duo.

Over: Det unge talentet Otto Junior foran et fullsatt lokale i Røverstaden. Under: Tobias Ruud. (Foto: Rune Jensen).

I annet sett fikk publikum hilse på to av de mange unge gitartalentene som har ­dukket opp de seinere årene, Tobias Ruud og Otto Junior. Notoddens Jostein Forsberg fortalte litt om historikken til Union Bluescup før han presenterte årets Union Bluesband, Soft City. Et blues­jubileum uten Reidar Larsen er selvfølgelig utenkelig. Han avsluttet andre sett sammen med husbandet.

Hungry John, Stina Stenerud og Ask Vatn Strøm, Soft City. (Foto: Rune Jensen).


Siste sett ble en flott avslutning med Stina Stenerud, Vidar Busk og Knut Reiersrud som solister. Stina sang to låter fra sitt siste album, mens Vidar fikk stor respons i Røverstaden med Mr. Sugar og If I Had The Power. Vår aller fremste gitar-høvding, Knut Reiersrud, var som alltid prikken over i-en. Han rundet av med Falsk matematik og Looking for Religion før alle artistene samlet seg på scena i en avslutningsjam.

Over: Jam session anført av Knut Reiersrud. Under: Vidar Busk og Eric Slim Zahl. (Foto: Rune Jensen).