Nyheter

Id
127
Sort
50
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
10.09.2019
Forfatter
Nina Hanssen
Kategori
cat-2
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Vellykket jubileumsfestival på Lillestrøm
Ingress

I snart 20 år har Skedsmo Bluesklubb hatt en drøm om en bluesfestival på Lillestrøm. Med en lokal bank «på laget» ble det endelig en realitet. I klubbens jubileumsår kunne klubben 6. og 7. september invitere til Flisby’n Bluesfest. Blant helgas høydepunkter var Dana Fuchs.

Tekst

Det ble en svært bra åpning for bluesfesten. Folkets Hus på Lillestrøm var fullt av forventningsfulle gjester helt fra festivalen startet klokken åtte fredag kveld. Trine Nilsen, leder i Skedsmo Bluesklubb, åpnet festivalen, før MKs Marvellous Medicine var første band ut. MK, Rudi og Stian har aldri skrytt på seg å være noe bluesband, men de er likevel populære i blueskretser. Vi fikk høre mange låter fra deres kommende album, men også gamle favoritter, som nydelige Dear Daddy.

Arrangementet ble holdt på Folkets Hus i Storgata på Lillestrøm, et helt nybygget lokale, som står omtrent der det originale Folkets Hus lå. Her var det mat- og drikkeservering i inngangsområdet, mens konsertene ble holdt i salen innenfor. 
Neste artist var Dana Fuchs, som etter flere besøk i byen er superpopulær. Dana ga fansen akkurat det de ønsket seg. Og litt ekstra oppmerksomhet fikk tidligere leder i bluesklubben, Gøran Stensrud, da Dana dedikerte låten I´d Rather Go Blind til ham. 

Knut Reiersrud fikk besøk på scena av talentet Otto Jr.

Knut Reiersrud Band leverte, som vanlig, et svært godt sett, da han inviterte publikum inn i sitt magiske musikalske landskap. Knut fikk også besøk på scenen av det lokale, unge gitartalentet Otto jr. Unggutten imponerte i samspillet med Knut og bandet.
Siste band ut på fredag var Texas Twisters, som med sin energiske bluesrock sørget for avslutningen på en fin blueskveld. (Bildet under).

Tora Dahle Aagård.

Lørdag kunne de mest ivrige varme opp på Kulturpuben, der den dyktige Kristiansandkvartetten Oz & the Wizards vartet opp med eftasblues fra klokken 15. Finfint slidespill og gode, egenskrevne låter. 
Etter endt økt var det bare å spasere opp til Folkets Hus, der dag to av festivalen startet klokken 18. Først ut var Tora Dahle Aagård, som med bandet sitt gjorde en energisk og personlig konsert som ble en pangstart på lørdagskvelden. I anledning spillejobb på en bluesfestival fikk vi også en dose Stevie Ray Vaughan. 
Gledelig var det at publikum innfant seg tidlig både fredag og lørdag.

Neste band lørdag var trioen Busk, Eriksen og Sjøstrøm, som bød på Mississippitoner, slidegitar og vellyd.  Siden det nylig var 29 år siden Stevie Ray Vaughan døde, og at med-låtskriver Art Neville døde i sommer, spilte de også låten Six Strings Down, som ble skrevet som en hyllest til SRV.

Reloaded, med fantastiske Heidi Blåsmo i spissen, tok Lillestrøm med storm. Med låter skrevet av Heidi, og et svært godt band i ryggen, hadde hun ingen problem med å få god kontakt med publikum.
Lillestrøm og Romerike har et godt musikkmiljø og mange lokale, gode musikere. En del av dem var i anledningen samlet i Flisby’n Allstars. Her var navn vi kjenner fra mange band og sammenhenger. På scenen var Arve Lund, Stein Stokke, Ronny Aagren, Trond Ihlen, Palle Wangberg og Stina Stenerud, stødig kompet av Jon Reidar Furulund på trommer og Per Øystein Erstad på bass. Et svært populært innslag, og masse flott musikk.

Siste band ut i helga var engelske Dr. Feelgood. Den energiske kvartetten dro på fra første stund, og klarte også å samle en del av publikummet som var igjen foran scenen. Selv om dagens utgave av bandet ikke har med noen av originalmedlemmene, så har de nå spilt sammen omtrent like lenge som originalbesetningen. Vi fikk så klart høre klassiske hits som Back in the Night og Milk and Alcohol. Med Dr. Feelgood ringende i ørene var det bare å innse at festen var over, og ta hjemveien fatt nedover Storgata.

Den gode lyden sto Pål Erik Jensen og Geregerly Vikar for. Lysmannen sørget også for fint scenelys, som gjorde at artistene fremsto på beste vis.
Det er bare å gratulere Skedsmo Bluesklubb med et flott gjennomført arrangement, de får klart bestått for Flisby’n Bluesfest!

Ingressbilde
(not specified)
Hovedbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/dana_flisbyen1.jpg
Bildetekst
Dana Fuchs er alltid populær på Lillestrøm
Bildekreditering
Nina Hanssen
Tilleggsbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/allstars.jpg
Bildetekst
Flisby'n Allstars med lokale musikere.
Bildekreditering
Nina Hanssen