Nyheter

Id
125
Sort
48
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
03.09.2019
Forfatter
Rune Endal
Kategori
cat-2
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Torsdag starter bluesfesten på Hell
Ingress

Torsdag 5. september er det igjen tid for den store bluesfesten på Hell i Trøndelag, Blues in Hell. Som alltid har festivalsjef Brovoll og hans stab satt sammen et innholdsrikt og godt bluesa’ program. I år er kvinnesiden spesielt godt representert med navn som Dana Fuchs, Silya, Tora, Kyla Brox, Jo Harman, Among Lynx, Never The Bride og Ladyva Boogie Woogie Diva.

Tekst

Som det har vært de siste årene etter at festivalen flyttet tilbake fra området ved Hell stasjon og tilbake til Scandic Hell Hotell, er det maratonkveldene i hotellet som samler mest folk. Fredag er det «Magisk fredag» fra kl 14.00 med 14 band fordelt på de fire scenene, lørdag starter det samme sted kl 12 med hele 22 forskjellige band i løpet av dagen og kvelden.

Men før det braker løs i hotellet innledes festivalen med flere gode tilbud til distriktets innbyggere. På torsdag er det Seniorblues i storsalen i Kimen Kulturhus med jazz og rockabilly. «Ung Blues» er et arrangement for elevene ved Ole Vig videregående skole, der det tyske bandet Chris Kramer & Beatbox’n Blues serverer sin moderne vri på bluesmusikken. Det blir kunstutstilling i lobbyen på Scandic Hell fra torsdag, og det blir arrangert gratiskonsert for de handlelystne på Industrien på kjøpesentret på Hell fredag kl 13. Her spiller rockabillytrioen The Swamp Shakers.
Lørdagen inneholder også noen gode tilbud. Kl 9 om morgenen er det frokost på Hell stasjon med påfølgende konsert med britiske Peter Price. De danselystne blir også tilgodesett med lynkurs i swing og rock&roll-dans i hotellet fra 12 til 14. Det blir også frokostblues i lobbyen på Scandic med Diz Watson & Tony Utler og norske Caravn Joe.

Magisk fredag
Det er norske Silya som får æren av å åpne ballet på storscena i hotellet fredag. Etter at hun vant Stjernekamp i 2013 har hun reist Norge rundt og vunnet folks hjerter. På Hell har hun med seg sitt store band med tre blås, som nok vil sørge for en pangåpning av fredagen. Guy Forsyth er som vi vet populær på norske scener, dette er amerikansk blues- og rootsmusikk fra øverste hylle. Videre blir det rotekte Mississippiblues med Vasti Jackson. Det er i år 25 år siden han sist besøkte Hell, da sammen med Katie Webster. Jontavious Willis er et nytt navn for de fleste. Han er en 22-årig representant for musikktradisjonene som blant annet Keb Mo og Eric Bibb har videreført. 
Fredagen inneholder også en rekke norske navn som Reidar Larsen, Dr. Bekken og Little Andrew, før det mot slutten av kvelden er klart for vinneren av årets European Blues Challenge, Kyla Brox. Folk kan glede seg, hun gjorde sammen med sitt band en fantastisk opptreden under årets bluesfestival på Notodden.
«Ung blues» fredag er et flott tilbud for å imøtekomme den yngre garde. Her spiller Tora, unionsbandet Maldito, svenske Among Lynx og tyske Chris Kramer & Beatbox’n Blues.

Kyla Brox Band, vinnere av årets European Blues Challenge.

Magisk lørdag
Lørdagen i Scandic Hell blir åpnet av Steinar Albrigtsen og hans Allstar Band. Den folkekjære sangeren er endelig tilbake på scena etter en tids sykdom.
Lørdagsprogrammet inneholder videre flere artister og band med stor publikumsapell, som Dana Fuchs, Kyla Brox Band, BB & The Blues Shacks, Never The Bride og ikke minst et gledelig gjensyn med R&B-musikken til britiske King Pleasure & The Biscuit Boys. Den britiske bluesguruen Paul Jones (Manfred Mann/The Blues Band) har sagt at å spille etter dette bandet er vanskeligere enn å overgå jobben Moses gjorde da han delte Rødehavet. Her blir det svingende jumpblues og stor partystemning! 
Det blir swingblues og soulblues med den amerikanske sangeren John Németh, som endelig er tilbake i Norge en tur.
Norske band er også godt representert denne lørdagen. Vi får blant annet høre Spellemannsprisvinner Jørgen Sandvik, alltid energiske og fantastiske Amund Maarud, Mr. Blues himself - Reidar Larsen, NBF-prisvinner Dr. Bekken, hjemmefavorittene Jolly Jumper & Big Moe og partybandet fra Fosen, Blue Aspic.

Er ikke dette et program som frister! Og alt dette skjer bare et steinkast unna flyplassen på Værnes rett nord for Trondheim. Et pass for hele helgen koster kr. 1290. Festivalen har et godt tilbud til de yngre under 34 år. De betaler bare 425 kroner for helgepasset og 275 kroner for dagsbillett. God festival!
Se mer info på www.bluesinhell.no

Ingressbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/hell_damer.jpg
Hovedbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/Silya.jpg
Bildetekst
Damene er godt representert på årets Bluesin Hell.
Bildekreditering
Pressebilder
Tilleggsbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/KingPleasureandtheBiscuitBoys-2.jpg
Bildetekst
Jumpbluesbandet King Pleasure & The Biscuit Boys er endelig tilbake i Norge.
Bildekreditering
(not specified)