Nyheter

Id
91
Sort
15
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
04.03.2019
Forfatter
Arve Reistad
Kategori
cat-2
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Stor stemning på Den lille bluesfestivalen
Ingress

Årets utgave av Den lille bluesfestivalen i Bergen kunne presentere et bra utvalg av band og artister fra flere steder i Norge, blant dem Trond Olsen, Tommy Kristiansen, The Jelly Roll Men og Jolly Jumper & Big Moe.

Tekst

På fredag 22. februar var det vestlendingene som fikk boltre seg på scena på Madam Felle: Po' Boys fra Haugesund, ikke ukjente BB Lyngs Bluesband, DB's All Stars Band feat. Trond Olsen, Annelise Ringsbye og Kristin Bergsvik og 3 For The Show med Tommy Kristiansen som gjest. Det hele startet med den akustiske trioen Po`Boys som begynte rolig og varmet opp publikum. Deretter entret DB’s All Star Band scena, bandet der initiativtakeren til festivalen, Dag Bergesen, hadde samlet flere av sine gode musikalske venner. Bandmedlemmene vekslet på å spille solo og koret for hverandre, og det var tydelig at de hadde det gøy sammen på scena, noe som også smittet over på publikum. Og alltid når Dag er med blir det servert gode historier med velkjent tørr humor.
Neste ut var BB Lyng Bluesband, som denne kvelden hadde med seg to flotte kvinnelige solister på flere av låtene, Annelise Ringsby og Kristin Bergsvik. Sammen skapte de stor stemning og liv blant publikum.
Siste band ut fredag var 3 For The Show med for anledningen sin spesielle gjestegitarist, Tommy Kristiansen. Her var det tydelig at mange hadde sett fram til et forrykende gitarshow, og de ble ikke skuffet. Det svingte helt fantastisk. Tommy er som kjent gitarist i Kurt Nilsen Band. Som studiomusiker har han spilt med en lang rekke store norske artister, som Alan Walker. Senere på året skal han på turné med den samme Walker, i tillegg til turné med eget stoff, Hallelujah-kameratene og juleturné med Kurt Nilsen.

Tommy Kristiansen og Dag Bergesen. (Bilder: Arve Reistad).

BB Lyngs Bluesband med Annelise Ringsby og Kristin Bergsvik.

Lørdag ettermiddag var det klart for akustisk scene, og her var det Olav Undeland fra Voss som var først ut. Et svært dedikert publikum lyttet til historiene og musikken til Olav, det var utrolig kjekt å oppleve en slik lydhør forsamling. Olav kan forøvrig også høres på Blues & Roots Weekend i Ulvik i mars, bare til opplysning…
Denne lørdags ettermiddagen fikk vi videre høre Jolly Jumper og Big Moe. En nærmere prestasjon trengs vel ikke, dette er to karer som har spilt sammen i en mannsalder og som har mange historier å fortelle. Som når Jan Erik Moe drar frem ukjente episoder fra Prudence-tida som ikke engang Kjell Inge kjente til. Artig. Jumper & Moe dro med seg flere tilreisende fans fra Stjørdal eller "Home in Hell", som de sa.

På kvelden var Frets første innslag på scena: Johnny Paulsen (git/vok), Svein Netland (bass/vok) og Mikael Chauvet Jørgensen (trommer). Vi fikk høre amerikansk folkblues fra 30-tallet, og også en gjesteopptreden av Jan Frode Larsen på munnspill.
3 For the Show og Tommy Kristiansen var tilbake på scena lørdag kveld til stor jubel. Det må nevnes at i tillegg til Tommy Kristiansen er også Steinar Lyssand en eminent gitarist og sanger, han gjør det så enkelt...
Sivvah er et band bestående av sju musikere som spiller egenkomponert materiale i sjangrene pop, rock, jazz, funk og blues med Elin Elisabeth Eggen som frontfigur og sanger. Hun har en flott stemme og et kompakt band bak seg.

Som avslutning på Den lille festivalen på Madam Felle fikk vi servert "the real thing", ekte, rå autentisk old school, low down Chicagoblues med The Jelly Roll Men fra Gjøvik og Toten.
Mer «ekte» blues en dette fins knapt her til lands. Mange blant publikum kjente tydeligvis til bandet fra før, og de fikk definitivt enda flere fans i Bergen etter denne kvelden. 

Alt i alt ble det en meget vellykket helg for både arrangører og publikum, – det er bare å glede seg til neste år.

Ingressbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/jollyjumper-bigmoe.jpg
Hovedbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/lillefestival1.jpg
Bildetekst
(not specified)
Bildekreditering
(not specified)
Tilleggsbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/jellyroll.jpg
Bildetekst
The Jelly Roll Men serverte old school Chicagoblues - med ropert!
Bildekreditering
Arve Reistad