Nyheter

Id
134
Sort
56
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
02.10.2019
Forfatter
Snorre Berg
Kategori
cat-2
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Ørland Bluesfestival mintes Tore Røstad
Ingress

Midt i viraken mellom konsertene under jubileumsfestivalen på Brekstad holdt arrangørene en markering for Tore Røstad, en av grunnleggerne til Ørland Bluesfestival. Blant de musikalske innslagene i år var Vidar Letho (bildet).

Tekst

Den første festivalen ble arrangert i 2000 og årets er dermed den tjuende i rekka. Tore Røstad var en av dem som var med i det første styret til Ørland Bluesklubb. Han var utvilsomt en av de største, om ikke den aller største pådriveren for å få stablet på beina en festival. Han var også en mann som stilte krav.
– Han kjeftet på meg flere ganger, med god grunn, sier en tydelig rørt festivalsjef Syver Srøbka fra scenen på utestedet Barrock, der de fleste av konsertene ble avholdt i år. 

Festivalsjef Syver Srøbka overrekker utmerkelse til Tore Røstads enke, Rita Røstad. (Foto: Snorre Berg).

Utmerkelse
I salen var Rita Røstad, enka etter festivalens far. Hun ble kalt opp for å motta en utmerkelse som bluesklubben hadde ordnet. I salen satt også Helge Hopen. Han er nå pensjonist, men arbeidet inntil nylig ved fotoavdelinga til Ørland hovedflystasjon. Hopens skarpe blikk for gode fotomotiver har ikke gått upåaktet hen, men det færre veit er at han også er en utmerket tegner.
Fra et fotografi av Tore Røstad der han spiller bass har Hopen laget ei stor tegning av den avdøde festivalgeneralen.
– Han ser akkurat ut slik som vi husker ham, kan Srøbka bekrefte. 

Variert musikalsk meny
Fredagen kunne by på en variert musikalsk meny med både mykere musikk i regi av Frode Alnæs og heftig swingblues med Fosens egne Blue Aspic. Når de svinger seg løs kan de trigge dansefoten på en pultost om de vil. Det vistes også på dansegulvet. Hos Alnæs i andre etasje var det stinn brakke og han viste hvorfor han slikt et godt grep på publikum på Ørlandet. 
Tidligere på kvelden gjorde bandet Rawdhouse reint bord med en hard variant av blues. Bandet har blant annet en meget god gitarist. 

Frode Alnæs på Syvers veranda. (Foto: Snorre Berg).

Musikalske ablegøyer med Letho
Lørdagen var det jamsession, i tråd med tradisjonen fra de beste åra til festivalen. Her opptrådde flere av artistene, blant annet multiinstrumentalisten Vidar Letho. Uten humoren å spille på, viste han til fulle sine musikalske kvaliteter, denne gangen på tangenter. Vanligvis er han å se med gitaren. Letho var for øvrig så spillesugen at han på eget initiativ erobret scenen etter at Alnæs hadde gjort sitt fredag. Her gjorde han blant annet musikalske ablegøyer gjennom å framføre noen febrilsk morsomme versjoner av metalklassikere. Han har ikke tap seg energimessig siden han var på visitt i 2013. 

Andre artister på 20-årsjubileet var amerikanske Heather Crosse og Anthony «Big A» Sherrod, Little Andrew og Jolly Jumper & Big Moe. Sistnevnte har faktisk spilt på alle de 20 festivalene i regi av Ørland Bluesklubb.

Lee Williams, Heather Crosse, Vidar Letho og Anthony «Big A» Sherrod utenfor Barrock. (Foto: Svein Olav Sundal).

Heather Crosse, Lee Williams og Big A på kirkekonserten torsdag. (Foto: Svein Olav Sundal).

Rawdhouse. (Foto: Snorre Berg).

Ingressbilde
(not specified)
Hovedbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/Vidar-Letho.JPG
Bildetekst
Vidar Letho bidro med musikalske ablegøyer på festivalen.
Bildekreditering
Snorre Berg
Tilleggsbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/Blue-Aspic.JPG
Bildetekst
De lokale heltene i Blue Aspic.
Bildekreditering
Snorre Berg