Nyheter

Id
124
Sort
47
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
03.09.2019
Forfatter
Nina Hanssen
Kategori
cat-1
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Når bluesen blir rosa
Ingress

Lørdag 14. september er det tid for årets Nordbyblues, den tiende i rekken. Festivalen holdes på gården til Jon Inge Diset og fru Ellen, på Nordby i Lardal. Rosa er fargen som symboliserer Rosa sløyfe-aksjonen som Brystkreftforeningen arrangerer hver oktober måned, og rosa er også Nordbybluesen. Overskuddet fra festivalen går til kreftsaken, og leder Jon Inge Diset går langt for å skaffe oppmerksomhet om den viktige saken.

Tekst

Med sitt røslige skjegg farget knall rosa og nye hatt med rosa sløyfe på tar han gjerne en tur med sin rosa traktor av typen Gråtass. På tilhenger kjører han små og store som vil være med en tur. En del av Bluesnews’ lesere la kanskje merke til Jon Inge på Notodden Bluesfestival i år, der han mot et bidrag til kreftsaken kjørte folk på hengeren til sin rosa Gråtass-traktor. Politiet var derimot ikke så positive til tiltaket og stoppet kjøringen.

På gården er det satt opp et gjerde, der alle kan henge opp en BH mot at de donerer 50 kroner. Pengene som kommer inn på dette blir overlevert Brystkreftforeningen i slutten av oktober.  

Jon Inge er selvutnevnt helseminister under festivalen, han helser på alle! Publikum får plass på høyballer, i stallbåser, ved bålplassen eller i teltet. Og stallen er nå malt rosa, så den burde være lett å finne!

Festivalen har et svært godt musikalsk program, og kan i år by på følgende program:
17.30 – markering ved BH-gjerdet med gitartrioen "Balls & boobs"
18.00  - servering av spekemat
18.45 – Kor fra Hoff
Klokken 19 starter musikken for alvor, og det er flotte artister som venter publikum. 
Duoen Kurt Slevigen/Kent Erik Thorvaldsen er først ut, før Tiger City Jukes, Jelly Roll Men og Roosterhouse Gumbo Band står for det musikalske. Det hele avsluttes med en 10-årsjam, som ledes av Bjørn Rønneberg.

Stallen er allerede ferdigvasket, på dugnad utført av velvillige naboer, og gården er snart klar for innrykk av gjester. Kanskje har du lyst til å prøve en litt annerledes bluesfestival, der overskuddet går til et godt formål? Festivalen finner du på Lardal, i Nordbyveien 123, litt sør for Hvittingfoss. Fra Oslo er det ca. 1 time og 20 minutter å kjøre. Det er mulighet for å overnatte om du kommer med bobil eller campingvogn.

De siste par årene har arrangørene kunne overlevere 100.000 kroner til Kreftforeningen. I år håper de å kunne øke beløpet til 200.000!

Billetter kan bestilles ved å Vippse 350 kroner til 48123434 (merk betalingen med navn og Nordbyblues) eller  kjøpes i døra.

Ingressbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/nordbyblues3.jpg
Hovedbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/nordbyblues1.jpg
Bildetekst
Jon Inge Diset arrangerer bluesfestival for kreftsaken.
Bildekreditering
J. I. Diset
Tilleggsbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/nordbyblues2.jpg
Bildetekst
Også stallen er malt rosa på Nordby.
Bildekreditering
J. I. Diset