Nyheter

Id
107
Sort
30
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
21.05.2019
Forfatter
Rune Endal
Kategori
cat-1
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Knut Reiersrud feirer 40 år som artist med live-album og TV-program
Ingress

Knut Reiersrud har besøkt stedet der det hele startet. Sammen med bandet sitt, to av hovedstadens beste lydteknikere og et kamera-crew fylte han kjellerlokalet i Munkedamsveien en kveld i februar med folk og elgitarer. Stedet var kjent som Club7 på 70- og 80-tallet, nå heter det Røverstaden. Det var her Reiersrud hadde sin første profesjonelle spillejobb i 1979. I år feirer han 40 år som artist.

Tekst

Det fortelles at konserten i juni 1979 var en slik suksess at klubben senere hyret ham som redningsplanke når band meldte forfall eller rett og slett uteble. Knut klarte alltid å finne bra folk, og han hadde hundrevis av blueslåter i det 18 år gamle hodet. Tospannet Knut Reiersrud og Tore Hartvik Kristensen sto for den musikalske blåfargen på Club7 - helt til Hartvik i 1982 fikk en brugde på 400 kilo og flyttet til Rosendal for å bli fisker. Men Knut fortsatte, også da klubben i 1986 skiftet navn til Sardines. Her sto han på scenen hver mandag sammen med Oslo Allstars. Det gorde han helt til stedet stengte i 1988.

Den 16. februar i år var han tilbake, backet av sine fire fantastiske musikere: David Wallumrød (keyboards/vokal), Bjørn Holm (gitar/vokal), Nikolai Hængsle (bass/vokal) og Andreas Bye (trommer). Det ble tatt opp både bilde og lyd fra konserten, og først var det kun tiltenkt et TV-program. Men da kvalifiserte folk fikk høre opptaket, ble det helt klart at her lå det an til en sterk live-plate.

Det var den meriterte filmfotografen Odd Geir Sæter som fikk idéen til å dokumentere Knut Reiersrud Band en gang for alle. Gjennom diverse Christer Falck-prosjekter hadde Sæter opparbeidet seg et alvorlig ønske om å dokumentere det han mente var en "Reiersrud-nerve», noe som ikke kom til overflaten på studioplater. Gospel, soul, blues, jazz - eller rett og slett Reiersrud-musikk. 

Den 7. juni slippes Knut Reiersruds rykende ferske 40 års jubileumsplate på CD: Life - Live at Røverstaden.
TV programmet sendes på NRK2 søndag 16. juni.

Ingressbilde
/Files/Images/konserter/konserter19/Knut-Reiersrud1.jpg
Hovedbilde
/Files/Images/konserter/konserter19/Knut-Reiersrud3.jpg
Bildetekst
Knut Reiersrud på Røverstaden 16. februar i år.
Bildekreditering
Per Ole Hagen
Tilleggsbilde
/Files/Images/konserter/konserter19/Knut-Reiersrud2.jpg
Bildetekst
Knut Reiersrud Band på Røverstaden.
Bildekreditering
Per Ole Hagen