Nyheter

Id
86
Sort
14
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
18.02.2019
Forfatter
Rune Endal
Kategori
cat-1
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
John Mayalls 85th Anniversary Tour
Ingress

“The Godfather of British Blues” har nylig rundet 85 år og markerer dette med ny plateutgivelse og en omfattende «85th Anniversary Tour». Turnéen legger turen innom Oslo 3. mars.

Tekst

Mayalls store europaturné starter i Finland 26. februar og avsluttes på tradisjonsrike Ronnie Scott’s i London 18. april. Turneen fortsetter etter et lite opphold i USA i juni. Det blir bare et stopp i Norge denne gangen. Eneste mulighet til å oppleve blueslegenden her til lands på denne runden blir på Rockefeller den 3. mars.

Mayalls nye studioalbum heter Nobody Told Me og ble sluppet 22. februar. På plata har Mayall invitert med flere av sine personlige gitarfavoritter. Vi kan høre Todd Rundgren, Steven Van Zandt fra Bruce Springsteens E Street Band, Alex Lifeson fra bandet Rush, Joe Bonamassa, Larry McCray og selvfølgelig også Carolyn Wonderland, som nå er fast medlem av Mayalls turnéband. Den nye plata ble spilt inn i The Foo Fighters’ ­Studio 606 der de benyttet seg av det legendariske miksebordet som Fleetwood Mac brukte ved innspillingen av sitt Rumors-­album. 

John Mayall opplevde en periode med helseproblemer rett etter at plata var innspilt i fjor sommer, og han måtte avlyse flere av sine oppsatte konserter på sensommeren. Så snart han var friskmeldt var 85-åringen raskt tilbake på veien, og det meldes at han nå er frisk og opplagt. Han vil være opptatt med sin «85th Anniversary Tour» det meste av 2019. 

I april i fjor ble Texasgitaristen Carolyn Wonderland fast medlem av bandet. Hun er den første kvinnelige leadgitaristen i John Mayalls 60-årige bandkarriere. Wonderland er en etterspurt artist i blueskretser både i USA og Europa, og et navn alle kjenner til i hjemstaten Texas. Her har både hun og bandet hennes mottatt utallige priser og utmerk­elser. Med på jubileumsturnéen er også bassisten Greg Rzab og trommeslageren Jay Davenport.

Du kan lese om John Mayalls lange og innholdsrike karriere i aprilnummeret av Bluesnews.

Ingressbilde
(not specified)
Hovedbilde
/Files/Images/artister/artister19/johnmayall19.jpg
Bildetekst
(not specified)
Bildekreditering
David Gomez
Tilleggsbilde
/Files/Images/artister/artister19/John-Mayall-band-18.jpg
Bildetekst
John Mayall sammen med musikerne sine på "85th Anniversary Tour".
Bildekreditering
David Gomez