Nyheter

Id
108
Sort
31
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
23.05.2019
Forfatter
Arve Reistad
Kategori
cat-1
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Gjenreising av Verdal Bluesklubb
Ingress

Etter å ha ligget nede i fire år har styremedlemmer i Verdal Bluesklubb satt seg som mål å gjenreise klubben til «gamle høyder». Siden i fjor høst har klubbens ildsjeler arrangert 5-6 konserter, med konserten med Hans Bollandsås 4. juledag som høydepunktet. Det er et stykke fra 17 medlemmer i dag til 450 medlemmer som klubben hadde på 90-tallet da den var en av Norges største klubber, men den nye entusiasmen i Verdal’n lover godt. Bildet: Blue Aspic på klubbens konsert 18. mai.

Tekst

Klubben i Nord-Trøndelag har også tidligere hatt en periode med liten aktivitet, så det er ikke første gang det går i bølgedaler. 
- Vi skal nok få den opp denne gangen også, kunne en av ildsjelene, Tor Åge Løvstad, bekrefte da Bluesnews besøkte klubbens arrangement 18. mai. Under kveldskonserten med bandet Blue Aspic var Bluesnews’ medarbeider vitne til at 15-20 personer tok kontakt for å melde seg inn i klubben, så interessen for klubben er til stede. Vi var også vitne til at ildsjelene som har dratt i gang med konserter igjen fikk mye skryt og mange støtteerklæringer, noe som gir initiativtakerne inspirasjon. Nå er en valgkomite i gang med å finne medlemmer til et fulltallig styre.

Planen er å arrangere en 6-8 konserter i året i første omgang, og å jobbe med å finansiere innkjøp av eget PA-anlegg. Bluesklubben har inngått en avtale med restauranten Ørens Meieri som innendørs har en kapasitet på ca 350 personer fordelt på to etasjer. Lokalene er i rustikk stil, og stedet har en hyggelig betjening og en engasjert leder i Bjørn Ulseth. I tillegg har Ørens Meieri en ny stor, flott utescene. En av de flotteste utescenene de hadde spilt på, kunne medlemmene i bandet Blue Aspic fortelle Bluesnews’ utsendte .

Bluesklubben har også et godt samarbeid med senterledelsen på Amfi Verdal som ligger vegg i vegg med Ørens. De var med og sponset de to konsertene som Blue Aspic hadde på dagtid lørdag 18. mai, som forøvrig trakk henholdsvis rundt 90 og 65 personer. Amfi Verdal vil også i fremtiden støtte opp om lokale musikkarrangementer, uavhengig av stilart, fikk vi vite.

Blue Aspic hadde en travel lørdag og spilte sin tredje konsert kl 22. Bandet har lenge vært et av de mest populære bluesband med blåsere i Trøndelag, og har vært mye brukt som backingband for større utenlandske artister på festivaler og konserter. 
Kveldens andre innslag, Hazard, et lokalt bluesrock/rock-coverband, spilte fra kl 23:30 og frem til 1:00. Bandet har eksistert siden 90-tallet med skiftende besetning. Dagens besetning har holdt på siden i fjor høst, og består av erfarne musikere. Det må sies at det ikke er ‘hazard’ å hyre disse gutta, de spiller 80-tallsinspirert musikk fra artister som Koko Taylor, Bonamassa, Walter Trout og Deep Purple. Denne kvelden spilte de mye blues til ære for klubben.
På kveldskonserten var det over 170 inne, så en må si det ble en vellykket dag for klubben.

På søndagen tok Bluesnews en liten prat med ildsjelen Tor Åge Løvstad, om klubbens framtidsplaner og forhåpninger.
- Det er mye nytt som skal læres og erfares i driften av en klubb. Man må lage rutiner, søknader skal sendes og kontakter skal etableres. Men det er ikke noe problem for en blid trønder, sier Tor Åge leende.
Han forteller at det vil bli tatt kontakt med de andre bluesklubbene i Trøndelag for å få til et samarbeid om booking av artister for f. eks. å kunne fordele reiseutgifter på flere konserter.
 - Tidligere har klubben arrangert fellesturer til festivalen i Østersund, og det kan være en ting å ta opp igjen som en sosial happening. Men det største ønske er å spre bluesen ut blant ungdom og engasjere dem slik at interessen for bluesmusikk vil vokse og bestå fremover. 

Takk til ildsjelene i Verdal bluesklubb, Tor Åge Løvstad, Morten Normann og Jorun Løvstad, og til Bjørn Ulseth som driver klubben Ørens Meieri. Takk for en trivelig helg og for at dere står på for bluesen.
Vi ser nå tegn på ny giv flere steder med mange unge bluesmusikere og oppstart av nye bluesklubber, - det lover godt!

Ingressbilde
(not specified)
Hovedbilde
/Files/Images/NBU/verdal1.jpg
Bildetekst
Blue Aspic på klubbens arrangement 18. mai.
Bildekreditering
Arve Reistad
Tilleggsbilde
/Files/Images/NBU/verdal_ildsjeler.jpg
Bildetekst
Ildsjeler i Verdal Bluesklubb, Morten Normann (til v.) og Tor Åge Løvstad.
Bildekreditering
Arve Reistad