Nyheter

Id
136
Sort
58
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
10.10.2019
Forfatter
Rune Endal
Kategori
cat-2
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Firedagers bluesfest i Frederikshavn
Ingress

Den første helga i november blir det arrangert bluesfestival for 14. gang i regi av Peter Astrups Blues Productions i Frederikshavn på Jylland i Danmark. Blues Heaven kan i år by på et stjernespekket program med navn som Kenny Wayne Shepherd, Joe Louis Walker, T-Birds, Shemekia Copeland og Nick Moss øverst på plakaten.

Tekst

Også i år har festivalen lagt ekstra til rette for at nordmenn skal føle seg velkommen. Det forventes at mange nordmenn vil finne veien til Nord-Jylland de fire dagene fra 31. oktober til 2. november. Arrangøren har i samarbeid med Norsk Bluesunion lagt inn en egen møteplass på dagtid på utestedet Freddy’s Bar på fredag. Her vil det bli mingling og servering av lunsj fra kl. 11.30, og kl. 13 kommer Chris Cain Band på scena. Det blir tatt forhåndsbestilling til arrangementet, se NBUs Facebooksider.

Festivalen i Frederikshavn har økt i størrelse de siste årene etter at hovedkonsertene ble flyttet til store, flotte Arena Nord. I fjor kom så mange tilreisende at hotellkapasiteten ble sprengt, og man måtte ta i bruk overnattingssteder i nabobyen.

Det hele starter torsdag på Freddy’s Bar med soulblues-sangeren Curtis Salgado, før det braker løs i Arena Nord. Her blir det rigget tre scener, Arena Stage, Stage 2 og en akustisk scene. På de største scenene fredag spiller Curtis Salgado, Shemekia Copeland, Kenny Wayne Shepherd, Chris Cain Band og Blues Beatles. På den akustiske scenen starter det med middagsservering før man får høre Mike Sanchez og duoen Curtis Salgado og Alan Hager.

Lørdag kan Arena Nord by på Joe Louis Walker, Thornetta Davis, Fabulous Thunderbirds, Tad Robinson, Toby Lee Blues Band og Nick Moss Band. På akustisk scene starter det også lørdag med “Blues Buffet» før artistene inntar scena, Ian Siegal og Kenny «Blues Boss» Wayne.

Søndag 3. november kl 16 er det duket for konsert i Frederikshavn kirke med mange forskjellige musikalske innslag. Vi får høre Joe Louis Walker, Curtis Salgado, Thornetta Davis, Tad Robinson, Kenny «Blues Boss» Wayne og The Bender Brass. I tillegg kommer et stort gospelkor fra London. IDMC “Individuals Dedicated to the Ministry of Christ” feirer dette året 25-årsjubilæum. Koret teller 15 medlemmer og har gitt ut ni plater med gospel og soulmusikk. De har turnert over hele Europa og sunget med store solister som den italienske tenoren Luciano Pavarotti. De opptrådte også under åpningen av De Olympiske Leker i 2012 og på Queen Elizabeths 60-årsjubilæum.

Les mer om programmet og artistene på festivalens websider, http://bluesheaven.dk. Her kan også billetter bestilles. Et weekendpass koster DKR 990 og en dagsbillett fra kr. 560. Websiden kan også tilby åtte forskjellige overnattingsalternativer.
God festival!

Ingressbilde
(not specified)
Hovedbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/bluesheaven19.jpg
Bildetekst
(not specified)
Bildekreditering
(not specified)
Tilleggsbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/chris-cain.jpg
Bildetekst
Chris Cain spiller på arrangementet for tilreisende nordmenn fredag.
Bildekreditering
(not specified)