Nyheter

Id
83
Sort
9
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
08.02.2019
Forfatter
Rune Endal
Kategori
cat-1
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Fire bluesutgivelser nominert til Spellemann
Ingress

Nominasjonene til Spellemannsprisen for 2018-utgivelsene ble annonsert 8. februar. I bluesklassen er disse fire nominert: Geir Bertheussen Blues Express, JT Lauritsen & The Buckshot Hunters, Jørgen Sandvik og Ulf Myrvold.

Tekst

Den nordnorske bluesmannen Geir Bertheussen og hans band er nominert for første gang. Utgivelsen «Southside» er bandets sjette utgivelse og er utgitt på egen label. Første nominasjon er det også for Jan Tore Lauritsen og hans Buckshot Hunters. Etter 25 år på veien og åtte utgivelser på eget selskap ble det endelig nominasjon! Jørgen Sandvik har fått mye god mediaomtale for sitt første soloalbum, Permanent Vacation, som er tredje nominerte. Sandvik har tidligere vunnet to Spellemannspriser med Real Ones, og en med Sigrid Moldestad. Den fjerde nominerte er Ulf Myrvold. «Old Memories» er hans første plateutgivelse. Bluesnews gratulerer alle de nominerte.

I bluesens nabokategori country er disse fire nominert: Country Heroes med «Honky Tonk Tears», Hege Øversveen med «Goodbye Yellow Roses», Malin Pettersen med «References Pt. 1» og The Northern Belle med «Blinding Blue Neon».
Sondre Justad ligger an til å bli årets store vinner, han er nominert i fire kategorier: Årets album, årets låt, beste video og beste popartist.
Prisutdelingen skjer 30. mars på Chateau Neuf i Oslo. Showet blir sendt på NRK1 i to deler, en direkte og en i opptak. Programledere er Julie Bergan og Tarjei Strøm.

Se alle nominasjonene på spellemann.no
 

Ingressbilde
(not specified)
Hovedbilde
/Files/Images/artister/spmann_nom19.jpg
Bildetekst
Nominert til Spellemann: Geir Bertheussen, JT Lauritsen, Jørgen Sandvik og Ulf Myrvold.
Bildekreditering
Bluesnews
Tilleggsbilde
(not specified)
Bildetekst
(not specified)
Bildekreditering
(not specified)