Nyheter

Id
114
Sort
37
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
18.07.2019
Forfatter
Arve Reistad
Kategori
cat-2
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Eksotisk besøk på verdens vakreste bluesfestival
Ingress

Blues Beatles fra eksotiske Brasil gjorde sin første konsert i Norge oppe i en skråning inne i Hjørundfjorden på Sunnmøre. Trandalblues hadde invitert et band de færreste har hørt om, men et band som fremfører melodier og tekster nesten alle har et forhold til. Beatlesmusikk i blues-innpakning slo godt an, og sjelden har vel så mange blant publikum sunget med på låtene. (Foto: Arve Reistad).

Tekst

Det var Hilde Louise Asbjørnsen og Sykkylven Storband som åpnet festivalen helga 5.-6. juli. Det var ikke mye blues, men det ble like fullt en stemningsfylt og sjelfull konsert, som til og med lokket frem sola og varmen på Trandal. 

Åge Frøystad (til h.) mottar Trandalprisen fra arrangørene.

Trandalprisen gikk i år til Sykkylven Storband ved musikalsk leder Åge Frøystad. Bratt & Blått-styret begrunnet tildelingen med deres lange engasjement innenfor musikkmiljøet, helt siden 1976, og for deres arbeid med å få unge inn i musikklivet.

Reidar Larsen koste seg som neste artist ut. Mr. Blues har vært på festivalen før og er alltid en som fenger sitt publikum.
Geir Bertheussen Blues Express sørget for en forrykende avslutning på hovedscena fredag. Publikum ville ikke gi slipp på dem, men en spillekåt Geir og bandet spilte gjerne litt ekstra. Til stor jubel fra publikum gikk de 20 minutter over tiden. 

Over: Geir Bertheussen. Under: The Jelly Roll Men.

The Jelly Roll Men spilte i Løa både fredag og lørdag til stor glede for publikummet der. Men det var på hovedscena lørdag de virkelig fikk utfolde seg med sin old school Chicagoblues. De så ut til å få mange nye fans i løpet av helgen.

Roffe Wikstrøm har festivalen jobbet med i flere år for å få tak i, og endelig klaffet det å få Sveriges udiskutable blueskonge på programmet. Om GB Blues Express var en høydare, så var Roffe definitivt også det. Han sprudlet av energi og innlevelse med sine sjelfulle svenske tekster. Vi fikk en oppvisning i eminent gitarspill. Så til dere som skal til festivalen på Notodden, kjenn deres besøkelsestid!

Over: Roffe Wikstrøm. Under: Lachy Doley.

Et annet langveisfarende band var Lachy Doley Group fra Australia, som gjorde norgespremiere på Trandal. Trioen skapte stor stemning med sin superenergiske soul, blues og rock. I front regjerte Lachy Doley med sine keyboards som en slags «Hammondorgelets Jimi Hendrix». Han ga oss blant annet noen soloer som ga assosiasjoner til Rick Wakeman. Bandet serverte også noe mer laid back musikk, så det ble god variasjon og en bra konsert. Doley er uten tvil en fantastisk keyboardist. Han har spilt 200 show over hele verden, og er kjent for sine videoer på YouTube som har millioner av visninger. 

Til å avslutte festivalen lørdag hadde Trandalblues hyret halvt norske Rick Estrin & The Nightcats. Bandet leverte som alltid varene. Med en Rick og Kid i veldig godt humør i front ble det en verdig avslutning på festivalen, – en  festival som utspiller seg i de mest spektakulære omgivelser man kan tenke seg. En festival alle bør besøke en gang, – og de som gjør det blir garantert hekta..

Ingressbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/beatlesblues2.jpg
Hovedbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/beatlesblues.jpg
Bildetekst
Blues Beatles fra Brasil på Trandal
Bildekreditering
(not specified)
Tilleggsbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/kidogrick.jpg
Bildetekst
Kid Andersen og Rick Estrin
Bildekreditering
Arve Reistad