Nyheter

Id
132
Sort
54
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
25.09.2019
Forfatter
Rune Endal
Kategori
cat-1
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Copenhagen Blues Festival over to helger
Ingress

Årets bluesfestival i København finner sted i månedsskiftet september-oktober. Festivalen, som tidligere ble arrangert over 4-5 sammenhengende dager, har i år gjort en endring. Konsertene er fordelt over to helger, 27.-28. september og  4.-5. oktober. Blant navnene på programmet er Shawn Pittman, Lindsay Beaver og Samantha Smith.

Tekst

Festivalen er dette året noe mindre enn tidligere år, og alle konsertene er lagt til mindre spillesteder. Ledelsen opplyser at dette er en direkte konsekvens av kuttene i kulturelle tilskudd de siste årene. Likevel kan festivalen presentere et program med spennende internasjonale navn sammen med mange gode danske navn. 
Selv om festivalen går litt på sparebluss i år, har de allerede begynt å se fram mot neste år da Copenhagen Blues Festival skal feire 20-årsjubileum.  Det opplyses at de da håper å være tilbake i godt, gammelt format.

De internasjonale navnene som blir presentert på årets festival er Samantha Antoinette Smith (UK) på Mojo 27/9, Shawn Pittman (US) på Bartof Station 4/10, Tilde (UK/S) på Mojo 4/10 og Lindsay Beaver (US) på Bartof Station 5/10.
Blant de danske navnene kan nevnes Mama's Blues Joint,  Smalltown Blues Band og Copenhagen Blues Band, Uffe Steen Trio & Vestbo Trio og The Blues Overdrive.

La Fontaine presenterer som alltid litt god jazz-blues,. Den første helgen er det Kjeld Lauritsen Trio med Miriam Mandipira fredag, og lørdag med Niels P. Den andre helgen spiller et supersessionband med Aske Jacoby, Mads Mathias, Anders "AC" Christensen og Frands Rifbjerg. De soul- og danseglade kan høre Soul 66 på Mojo, og litt mer stilferdig folk-blues kan man oppleve med Paul Banks & Jørgen Lang på Bartof Café, som også byr på folk-country og rockabilly.

Billetter kan bestilles på festivalens websider, www.CopenhagenBluesFestival.dk

Ingressbilde
(not specified)
Hovedbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/copenhagenBF19.jpg
Bildetekst
Shawn Pittman, Lindsay Beaver og Samantha Smith.
Bildekreditering
(not specified)
Tilleggsbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/Soul-66.jpg
Bildetekst
Soul 66 spiller på Mojo.
Bildekreditering
(not specified)