Nyheter

Id
92
Sort
16
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
05.03.2019
Forfatter
Freddy Toresen
Kategori
cat-1
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Bodø Bluesklubb feiret 20 år
Ingress

Ildsjeler med solid fartstid i Bodø Bluesklubb ble hedret på klubbens 20-årsjubileum på Sinus lørdag 2. mars. De ble alle belønnet med gratis adgang til klubbens konserter til evig tid.

Tekst

I tur og orden ble de hentet opp på scenen for å motta sitt eget æresmedlemskap hos den stolte jubilanten. Ikke bare fikk de et eget synlig bevis i form av et innrammet diplom, de fikk også gratis adgang til alle framtidige konserter i bluesklubbens regi. Til evig tid.
Først opp var klubbens aller første styreleder, Arild Jensen. Den mangeårige bluesentusiasten slo seg på lag med noen likesinnede og stiftet Bodø Bluesklubb 3. mars 1999.

Ikke lenge etter ble også klubbens debutkonsert arrangert på Nordlænningen i hjertet av Bodø. På scenen sto ingen ringere enn Anson Funderburgh & the Rockets feat. Sam Myers.
I det første styret satt også Rolf Mathisen, og mannen som i mange år har arrangert bluesturer til USA for norske entusiaster ble også tildelt sitt velfortjente æresmedlemskap.

Torild Jensen, som i mange år styrte klubbens økonomi, var eneste dame i flokken som ble hyllet fra scenen underveis denne jubileumslørdagen. Det samme gjorde herrene Dag Andersen og Inge Olaf Pedersen, som har vært med sammenhengene i klubbens 20-årige eksistens. Det har også Inge Olaf, som har vært sjef backstage og sjåfør for mange av klubbens artister opp gjennom årene. Dag Andersen har, i tillegg til å spille munnspill, stått bak klubbens egen nettside siden starten. Han er også fast fotograf på konsertene.

Geir Anders Norlid ble også hedret. Den svært så frittalende og «beryktede» bamsen satt som leder i Bodø Bluesklubb i til sammen sju år. Under hans regjeringstid hadde klubben suksess med blant annet Bodø Bluesweekend på SAS-hotellet, et arrangement som bidro til at blant annet artister som Mannish Boys og Sven Zetterberg tok turen nordover.

Bildet over viser klubbens æresmedlemmer, fra v. Geir Anders Norlid, Inge Olaf Pedersen, Torid Jensen, Arild Jensen og Dag Andersen. Rolf Mathisen hadde dratt hjem da bildet ble tatt.

Det ble en svært så trivelig feiring på Sinus denne lørdagskvelden. Først ut på den musikalske menyen var unggutta i The Five Lads. De møttes på musikklinja ved Bodø videregående skole, og er et band i rivende utvikling musikalsk sett. Gutta sverger til god gammeldags og tung 70-talls rock`n roll, ispedd solide doser blues i solopartiene.
Bandets sologitarist, Lars Petter Næss, ble for øvrig valgt inn i klubbens nye styre på årsmøtet noen dager før jubileumsfesten.
- Min oppgave blir å legge til rette for å få den yngre garde til å komme på blueskonserter. Det er en oppgave som vil bli tatt på alvor, lover Næss overfor Bluesnews.
Unggutten fyller 18 år 30. april, så egentlig har han ikke lov til å komme inn på klubbens konserter enda. Under jubileumsfesten bidro han både på scenen og i ryddegjengen etterpå.

Etter at The Five Lads hadde satt stemningen var det duket for Geir Bertheussen Blues Express (bildet over). Gjengen fra nord har fått den ære å representere Norge under årets European Blues Challenge (EBC) på Azorene, som blir arrangert 4. til 6. april. Starten av deres sett var identisk med det de kommer til å servere på Azorene. Det var derfor stor stas da de klokket seg selv inn på 19 minutter og 58 sekunder. De har som dere sikkert forstår 20 minutter til rådighet når alvoret braker løs under selve EBC.
- Likte dere det, spurte gitarist Kai-Sverre Fjellberg og fikk selvfølgelig et rungende ja til svar fra de frammøte på Sinus.
- Vi skal gjøre vårt beste. Hvis ikke vi vinner så legger jeg opp på stedet, spøkte Geir Bertheussen fra scenekanten.
Med Spellemannspris-nominerte «Southside» i bagasjen, leverte bandet et tett og meget solid sett denne lørdagen.

Mens Geir Bertheussen og bandet er nominert til sin første Spellemannspris, så var det kanskje passende at de ble etterfulgt av et band som allerede har vunnet Spellemannsprisen to ganger i kategorien blues, nemlig Billy T Band fra Oslo.
Bill Troiani hadde med seg gitaristene Håkon Høye og Ian Fredrick Johannesen, samt trommis Henrik Maarud, nordover. En stadig mer hektisk hverdag gjør at de ikke har spilt alt for mange konserter den siste tiden. Derfor var det et meget trivelig gjenhør på scenen i Bodø. Bandet serverte smakebiter fra de fleste av skivene, og de bidro i aller høyeste grad til at det ble en minneverdig markering for Bodø Bluesklubbs første 20 år.

Oslo Bluesklubb var også representert ved Marianne Hoffmann, som hadde med seg blomster til jubilantene i Bodø.
Nyvalgt styreleder Marius Hertzler lovet fra scenen at det skal bli bluesaktivitet i Bodø også i årene som kommer.

Som så mange andre bluesklubber rundt om i landet sliter også gjengen i Nordlands fylkeshovedstad med økonomien, men det nye styret er krystallklar på prioriteringsområdene framover.
- Bodø er en svært aktiv by med mye konkurranse når det gjelder kulturelle arrangement. Vi må jobbe hardt for å styrke økonomien. Gjerne ved å få med flere sponsorer. Vi har mistet all støtte fra kommunalt hold, så vi er nødt til å skaffe andre samarbeidspartnere, sier den ferske styrelederen.
Framover kan det nok hende de kommer til å teste ut konserter, hvor beslektet musikk av blues blir presentert for publikum.
- Det står klart i statuttene til klubben at vi skal servere blues og beslektet musikk. Vi har en del ting vi ønsker å teste, men det er planer vi kommer tilbake til når vi har mer klart, smiler Hertzler og hans nye stab. Dessverre er det ingen damer med blant de som skal lede 20-åringen i året som kommer, men følgende personer i tillegg til den nye styrelederen Hertzler har takket ja til verv i Bodø Bluesklubbs nye styre: Erling Stemland, Lars Peter Næss, Thomas Jentoft, Dag Andersen, Dag Veimo og Steinar Engen.

Det nye styret i Bodø Bluesklubb: Fra venstre Erling Stemland, Lars Petter Næss, Thomas Jentoft, Marius L. Hertzler (leder), Dag Andersen og Dag Veimo. Steinar Engen var ikke til stede. 

Ungguttene i The Five Lads, foran fra venstre Erling Hemminghytt (trommer), Lars Petter Næss (gitar). Bak fra v. Christoffer Klippenberg (vokal/gitar) og Håkon Kristiansen (bass). (Foto: Freddy Toresen).

Ingressbilde
/Files/Images/NBU/eresmedl1.jpg
Hovedbilde
/Files/Images/NBU/eresmedl.jpg
Bildetekst
(not specified)
Bildekreditering
(not specified)
Tilleggsbilde
(not specified)
Bildetekst
(not specified)
Bildekreditering
(not specified)