Ny blueshelg i Odda 19. til 21. september

For 22. gang inviterer den svært aktive klubben i Odda til festivalhelg. Blueshelga lokst utøve kan i år by på både kortreist og langreist musikk, Woodstock-tribute, seniorblues og bluesfrokost. Blant de mange navnene på plakaten er amerikanske Jason Ringenberg og Hannah Aldridge (bildet).

Ny blueshelg i Odda 19. til 21. september
Jason Ringenberg og Hannah Aldridge.

Det er bred musikalsk variasjon i programmet til blueshelga, slik de liker det i Odda. Det blir både blues, rock, americana, country og singer/songwriter-musikk. Det hele starter torsdag med et av favorittbandene i «Hardangerbyen», danske Beggars Blue. 
Fredag blir det tre internasjonale navn på scenene i Hardanger hotell og klubbens eget sted, Iris Scene. Det starter med den amerikanske countryartisten Sam Outlaw. Andre band ut på Iris Scene er Shaggy Dogs. Det franske bandet ble startet som en hyllest til Lee Brilleaux i Dr. Feelgood. Siden starten har bandet turnert over hele Europa og gitt ut sju album.
Samme kveld på Hardanger Hotell blir det rock og americana med amerikanske Hannah Aldridge og hennes svenske band, Jetbone. Kvelden på hotellet blir avsluttet med «peace and love» og Woodstock tribute med forskjellige musikere og artister på scena.

Det franske bandet Shaggy Dogs.

Lørdag formiddag inviterer NRK-personligheten, skribenten og sangeren Bård Ose til Bluesfrokost på Iris Scene, der han tradisjonen tro vil få besøk av forskjellige gjester på scena. Videre blir det musikk utover dagen fra kl. 13.00 på Hardanger Hotell med amerikanske John "Papa" Gros og de norske bandene Tora, Howling Jukes og Oddas egne musikalske helter, Vetrhus Bluesband. Aldri ei blueshelg i Odda uten Vetrhus, blir det sagt. Kl. 15.30 arrangeres det gratis Seniorblues på Iris Scene med danske Nalle, før kveldens program dras i gang på hotellet og Iris kl. 21.00.
På Iris Scene spiller det svenske suksessbandet Lisa Lystam Family Band. Den amerikanske sangerinna Hayley Thompson-King sto på programmet denne kvelden, men hun avlyste sin Europaturné kort tid før festivalen. Thompson-King er kjent for sin musikalske miks av country, psykedelisk musikk og blues. Howling Jukes erstatter Hayley Thompson-King.
Samtidig på Hardanger Hotell kan man høre Jason Ringenberg  fra USA. Ringenberg har vært en av Nashvilles fremste rock'n roll-frontmenn på 2000-tallet, og han er kjent for å ha banet vei for flere store artister og band, som Dan Auerbach, Kings of Leon og Jack White.
Kvelden avsluttes med bandet Gram Per Person bestående av en håndfull rutinerte punk-, heavy- og indierockere fra Bergens musikalske underverden. Medlemmene har erfaring fra band som Datarock, Sissy Wish, Magnet, Sister Sonny, Emmerhoff & The Melancholy Babies, Ai Phoenix, Team Blitzkrieg, Syk Pike, Moonpedro & The New Farm Street Orchestra, Petiko og Fredrik Saroea & The Fredrik Saroeas.

Har du planer om en tur til Odda? Billetterer lagt ut på TickeCo. Dagspass koster 750 kroner og helgepass 1200 kroner. God festival!

Svenske Lisa Lystam Family Band har blitt populære i Norge.
Svenske Lisa Lystam Family Band har blitt populære i Norge.