Notodden Blues Weekend er i gang

Denne helgen skulle den 33. festivalen på Notodden vært arrangert, men slik ble det som alle vet ikke. Etter at det ble åpnet opp for mindre arrangementer, bestemte festivalledelsen seg for å arrangere en blues weekend, som en slags nedskalert festival. Man har gått litt tilbake i tid, til oppstarten av festivalen i 1988. Det skal være lite og hyggelig, og en oppmuntring til lokalbefolkning og tilreisende i en vanskelig tid.

Notodden Blues Weekend er i gang
Damer i Blues på Bok & Blueshuset torsdag kveld.

Blueshelgen ble åpnet i vakre omgivelser på Heddal Bygdetun torsdag 30. juli. Her var det satt sammen en konsert hvor blues møter folkemusikk. På scenen representerte Rita Engedalen, Morten Omlid og Jostein Forsberg bluesen, mens folkemusikkdelen sto Anne Gravir Klykken og Ottar Kåsa for. Etter enn liten regnskur på starten av konserten, dukket sola frem igjen og bidro til god stemning. 

Om kvelden var det dobbeltkonsert på Bok og Blueshuset. Her var det kun sitteplasser rundt bord, og servering ved bordene.
JT Lauritsen & the Buckshot Hunters var første band ut. Som de fleste andre musikere var det lenge siden de har spilt for et live publikum, og de gledet seg til dette. Månedene uten spillejobber er delvis tilbrakt i studio, der de har spilt inn platen Blue Eyed Soul Volum 2, og vi fikk høre flere låter fra denne. De hørtes absolutt bra ut, og vi gleder oss til nytt album slippes i september!

Jan Tore Lauritsen på Bok & Blueshuset. (Foto: Harald Olsen).

Etter et sceneskifte var det Damer i Blues sin tur. Rita Engedalen, Margit Bakken og deres bluesherrer, Morten Omlid og Eskil Aasland, leverte et nydelig sett for et imøtekommende publikum. Også dette bandet har jobbet med nye låter, og vi fikk høre hele tre nye låter, hvorav et par som aldri har blitt spilt live før.  Vi gleder oss til å høre mer!

Notodden er ikke den byen vi pleier å møte under festivalen. Storgata er åpen for trafikk, borte er selgere av rosa cowboyhatter og lakris i alle farger. Torsdag var det stille i gatene og god plass på uteserveringene. Det er ikke et telt å se i rundkjøringene, men en del faste festivalgjester har tatt turen selv om festivalen er avlyst. På konsertene blir temperaturen målt ved inngangen, og håndsprit er overalt. Det føles som at smittevernet er godt ivaretatt.

Fredag og lørdag skal det arrangeres uteblues fra en flytende scene utenfor Bok og Blueshuset på dagtid, konserter inne på Bok og Blueshuset på kveldstid, samt en konsert med Notodden Outlaws i legendariske Myrens Dam på lørdag ettermiddag. Dr. Bekken spiller blues på hele seks blues cruise på Heddalsvannet. Sola skinner og det er meldt godvær helt til søndag.

Dens store finalen kommer søndag kveld, da den vanlige avslutningskonserten ”Somliga går med trasiga sko” blir streamet via Facebook fra klokken 18. Her bidrar musikere fra hele Telemark, fra Kåre Virud, Vidar Busk til Knut Buen. Så logg deg inn på Facebooksiden til festivalen og få med deg den storstilte avslutningen av blueshelgen!

Fra konserten på Heddal Bygdetun torsdag, fra v. Morten Omlid, Anne Gravir Klykken, Ottar Kåsa, Rita Engedalen og Jostein Forsberg. (Foto: Harald Olsen).