NORTH MISSISSIPPI ALLSTARS

NORTH MISSISSIPPI  ALLSTARS - Up And Rolling

NORTH MISSISSIPPI ALLSTARS
Up And Rolling
New West Records

Periodevis stor underholdning

Cody og Luther Dickinson har igjen samlet tilgjengelige venner og gjesteopptredende større og mindre navn i det løst sammensatte musikkollektivet North Mississippi Allstars. Det mest fremtredende «faste» medlemmet er Sharde Thomas på fife og vokal. Ellers får du gjestinnhopp av Mavis Staples, Jason Isbell, Cedric Burnside og Duane Betts,  for å ha nevnt noen. I tillegg får du en avsluttende perle av Otha Turner – fifelegende, og en av de sentrale musikalske samlingspunktene i countrybluesen da brødrene vokste opp. For dette er historien om det unike miljøet de var (og er) en del av, der foruten Otha var faren Jim Dickinson og R.L. Burnside mentorer og læremestre for flere generasjoner av oppvoksende musikere. 

Fotografen Wyatt McSpadden kom til bygda i 1996 for å dokumentere det lokale musikkmiljøet. Som seg hør og bør ble han tatt vel imot, vist rundt, skjenket full og fikk ta de bildene han ville. Så går det tjue år, mange av den eldste generasjonen var borte og de fleste andre hadde glemt det hele, før brødrene treffer på McFadden og får se bildene han tok for første gang. Det blir inspirasjonen til den foreliggende samlingen med nyskrevet stoff der de prøver å hente frem stemningen fra porchen til Otha, spilt inn i Zebra Ranch, låvestudioet de bygget sammen med faren hjemme på gården. Alt pakket inn i McFaddens stemningsbilder og et sjarmerende langt, tilbakeskuende essay skrevet av Luther. Ti av tolv sanger er originaler, klippet med Otha er strengt tatt ikke det, og i tillegg får du en nyarrangert «Take My Hand, Precious Lord» der Cedric Burnside får briljere. Essayet er periodevis stor underholdning og musikken er intim, sjarmerende og en respektfull vakker hyllest til egne røtter og tradisjon der det balanserer fint mellom å være tro mot tradisjonene og samtidig kanskje være noe av det mest allment tilgjengelige NMA har gjort på mange år. 

Sharde Thomas har sin egen karriere, men det er bare å håpe at hun finner tid og rom til å bli med på den videre ferden her også.