Tedeschi Trucks Band

Tedeschi Trucks Band  - Signs

Tedeschi Trucks Band
Signs
Fantasy

Glødende gitardueller i tradisjonen fra Allman Brothers

Konserten med Tedeschi Trucks Band på Sentrum Scene tidligere i år levde opp til alle superlativene som har vært øst utover dette elleve medlemmer store ensemblet. Ikke uten grunn regnes de blant de fremste på den såkalte jamband-scenen. De er fenomenale musikere. Ektefellene Susan Tedeschi og Derek Trucks leverer glødende gitardueller i tradisjonen fra Allman Brothers, men jeg foretrekker å høre dem live.

Det skal sies at årets plate er ble spilt inn i en tung tid da mange medlemmer av bandets utvidede familie falt fra i tur og orden. Albumet er tilegnet bandets mentor, Col. Bruce Hampton som falt om og døde mens bandet spilte for ham på hans syttiårsdag. Butch Trucks, onkel til Derek Trucks, tok livet av seg for et par år siden. Han var den en av de to legendariske trommeslagerne i The Allman Brothers. Greg Allman og Leon Russell har også gått bort.

Det er flere sanger på albumet som er preget av sorgarbeid og beklageligvis synes jeg ikke Susan Tedeschi er på sitt beste akkurat her. Tittelsporet, «Signs, High Times» er riktig nok et sterkt åpningsspor med organisk og drivende Memphis soulfunk. Det tar seg ikke ordentlig opp før i den siste halvparten av plata med spor som «Shame», med intrikate arrangementer og halsbrekkende temposkift og Tedeschi som synger fra dypt inne i seg. «They Don’t Shine» er en sånn låt som jeg skulle ønske at Tedeschi Trucks Band spilte oftere, hypnotisk swamp groove med Delaney & Bonnie-aktig R&B-sang. 

Live er de konge og dronning.